Dags för en ny vecka med väldigt mycket hockey! ikväll spelas de tre matcher i Hockeyallsvenskan och det är ett spel som jag direkt fattar tycke för. Det är Modo hemma mot Västervik, ett Modo som just nu går otroligt bra mot ett Västervik som knappast presterat väl den senaste tiden. Vi erbjuds i skrivande stund 1.85 på hemmalaget Modo och det är för mig helt klart värt, spelet tas hos William Hill med en flatinsats.

Modo är som sagt inne i en väldigt god form. Man har fyra raka trepoängare och en väldigt fin målskillnad, man har gjort 14 mål samtidigt som man bara släppt in fem mål, det har varit väldigt stabila segrar. Personligen tycker jag det är kul att Modo kommit igång och fått igång sitt spel den senaste tiden. Jag tycker kanske fortfarande inte att man är ett av de bättre lagen i HA men man har iallafall bevisat nu att man vill tillhöra toppen och utmana om att ta steget upp i SHL till nästa säsong. Modo har haft ett fruktansvärt bra powerplay hittills i år med dryga 28%, har man ett så bra powerplay så har man givetvis en väldigt bra fördel mot de andra lagen, inte bara att man har ett bra powerplay, jag tänker mer att man har vetskapen i laget att man kan vända en match bara man får exempelvis två powerplay. Med ett stort självförtroende i powerplay så kommer man långt, speciellt i Hockeyallsvenskan där det är så jämna matcher.

Västervik då, ja som sagt, man har inte den finaste formen och i den senaste omgången åkte man på en riktigt brutal förlust när man föll med 8-2 hemma mot nykomlingen Troja/Ljungby. Västervik ligger just nu tolva i tabellen, bara två poäng före jagande Troja och Karlskoga under strecket. Planen var givetvis att slå Troja/Ljungby i den förra omgången så man kunde andas ut lite och dra ifrån kvalstrecket en aning, nu ligger man istället precis ovanför och det börjar garanterat krypa sig på en nervositet/stress att man måste ta poäng och ett lag som måste stressa fram poäng är sällan ett bra lag. När man idag ska möta Modo som allting flyter på just nu för så kommer det bli otroligt tufft. En sak som dock är tur för Västervik är att man har ett rätt bra boxplay så det gäller att inte dra på sig onödiga utvisningar och samtidigt hålla ihop defensiven då Modo är riktigt starka där nu samtidigt som Västervik har släppt in 13 mål i sina två senaste matcher.

Jag tror Modo fortsätter sin positiva trend och vinner den här matchen!

Match: Modo - Västervik
Spel: Modo
Odds: 1.85
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip