Serieledande och suveräna Modo tar här emot nästjumbon Vita Hästen, en match som bör bli ensidig.

Efter Modos makalösa svit med 16 raka segrar har det inte gått lika bra på slutet, vilket också var väntat, och ser man till de sju senaste matcherna har det blivit tre segrar.
Förutom förlusten mot Östersund så har motståndet varit av bra klass, och senast blev man nollade mot Djurgården på bortais.
Nu är det hemmais som gäller igen och där har man varit fruktansvärt bra då man efter 17 matcher enbart förlorat på ordinarie tid en enda gång och det mot serietvåan Björklöven, och nu väntar betydligt svalare motstånd.

Man har en riktigt stark trupp med två toppbackar i Näsen och Bernhardt som öser in poäng samtidigt som det finns klass i Woods, Aagaard och Karlsson. På slutet har man även fått in spelare som Brickley och Vela som varit suveräna för Västervik samtidigt som man gjort klart med Halloran från Timrå (dock ej spelklar), och normalt sett är man flera klasser bättre än gästerna.

Vita Hästen slåss i botten av tabellen och just nu är man nästjumbo, och man kommer närmast från en förlust mot Östersund där man tappade en 3-0 ledning efter den första perioden. Förlusten var även den sjunde raka och trots att man tagit poäng i fyra av matcherna så imponerar man inte då motståndet inte alls varit i närheten som nu.

Den klart största anledningen till det tuffa tabelläget är spelet på bortais då man efter 18 matcher bara plockat två segrar, och av sina 41 inspelade poäng har bara elva kommit på resande fot.
Truppen tillhör även en av de svagaste i ligan då man ser tunna ut med undantag för Eriksson och Benker, och på bortais mot serieledarna lär man inte ha något att hämta.

Vita Hästen trivs inte alls på bortais och då man även har tveksam form så är känslan att man väger alldeles för lätt i matchen, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip