Dags för match mellan Mora och Djurgården. Ett Mora som jag ligger sist i tabellen och nog är där för att stanna mot ett Djurgården som ligger på en "svag" sjundeplats. Mora kommer med allra största sannolikhet få kvala för att hålla sig kvar i SHL samtidigt som Djurgården med allra största sannolikhet kommer att slåss om SM-guldet i vår. Klasskillnaden avgör här, Djurgården spelas till 2.05 med en flatinsats.

Mora ligger sist i SHL. Man har visserligen vunnit sina två senaste hemmamatcher, men om man ska titta lite mer objektivt är formen allt annat än god. Två vinster i sina nio senaste matcher gör att Mora ligger sist. Trots detta är det bara två poäng upp till säker mark där Örebro huserar före Timrå. Mora har haft det tufft genom hela säsongen hittills och ingenting tyder på att det skulle upphöra. Sveriges näst sämsta powerplay samt ett medelmåttigt boxplayspel. Mora som hade vunnit sin sista match innan uppehållet i SHL kanske skulle kunna komma tillbaka starka, men nej. Torsk i förra matchen mot serieledaren Luleå med klara 5-2 på bortais. Luleå vann skotten i den matchen med 42-11, oerhört överlägsna siffror. Mora kommer troligen vara några snäpp bättre mot Djurgården med tanke på hemmaisfördelen, men att det ska räcka för att slå Djurgården, det tror jag inte.

Djurgården har verkligen inte varit det Djurgården som vi är vana att se den senaste tiden. Fem förluster i sina åtta senaste är givetvis inte godkänt för ett Djurgården som av många är tippade att vinna hela SHL den här säsongen. En viktig sak för Djurgården är dock att man efter uppehållet fick inleda med en hemmaseger mot HV71. Med en minut och 21 sekunder kvar av matchen hemma mot HV71 gjorde Hultström 2-2 och på övertiden kunde Brodin avgöra och två poäng hem till Djurgården. Uppehållet kom mycket lägligt för Djurgården som var inne i en riktigt tuff period och att man dessutom fick inleda med en seger efter uppehållet gör garanterat att det är mer energi än på länge i Djurgården.

Djurgården och Mora har mötts en gång denna säsongen, då var det Djurgården som spelade hemma. Mora hade inte mycket till chans i den matchen då Djurgården vann komfortabelt med 4-1 samt vann skotten med 36-21. Som jag var inne på tidigare så är det otrolig klasskillnad mellan dessa två lag och en vanlig dag på jobbet vinner Djurgården denna matchen i minst 50% av fallen, därav är 2.05 på Djurgården ett bra spel.

Match: Mora - Djurgården
Spel: Djurgården
Odds: 2.05
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip