Det tredje och sista speltipset blir Mora att vinna mot Färjestad moneyline, denna spelas också som vanligt med flat.

Nu vill jag bara skriva en liten grej om varför jag väljer moneyline istället för draw no bet som många andra kanske hellre hade spelat. Nu leker vi med tanken att matchen slutar 2-2 efter ordinarie tid. Hade vi då spelat draw no bet hade vi fått insatsen tillbaka, då förlorar vi riktigt mycket värde på spelet anser jag. Spelar vi istället moneyline på Mora till @2.55 så kommer vi nog sitta med ungefär 55 punkters värde i en eventuell övertid/straffläggning eftersom jag skulle gissa att Mora kanske i förlängningen står cirka 2.00 i odds att vinna. Jag anser att det är mycket bättre att spela moneyline när man sitter på en underdog eftersom man sitter på sånt oerhört värde då i en förlängning. Hade vi istället spelat draw no bet så spelar ju inte förlängningen ingen roll. Jag menar bara att om vi såg att Mora stod 2.55 att vinna förlängningen så hade man ju spelat den direkt så för mig är det ett givet val att spela moneyline när man sitter på underdogen. Det är självklart en helt annan sak om man sitter på favoriten, då spelar jag mycket hellre draw no bet eftersom det inte är så gulligt att sitta på en favorit till 1.70 i en förlängning där det är 50/50 vem som vinner mer eller mindre. Är ni med på mitt tänk? Är ni inte det så är det bara att ställa frågor antingen här eller bäst på twitter där jag heter @SHLGrinder.

Nu till spelet!

Mora har stått för en fin inledning av SHL och samlat ihop fyra poäng på sina tre inledande matcher, det är bra gjort med tanke på att man haft två bortamatcher. Man inledde säsongen med att ta en stark poäng mot Frölunda och sedan slå Rögle övertygande hemma med 5-1. Nu senast åkte man dock på pumpen borta mot Karlskrona när man förlorade med 3-0. Men man gjorde ingen dålig match för det, Karlskrona gjorde två mål i powerplay och ett mål i öppen kasse. Skottstatistiken var dessutom jämn och av de rapporter jag har hört så hade Mora lika gärna kunnat vinna den matchen. Ikväll möter man ett Färjestad hemma mot har gått otroligt bra under en lång tid nu. Jag ser dock inte alls att det ska vara omöjligt för Mora att störa giganterna från Värmland i denna match. Lördagsmatch, mycket folk och ett Mora som lär komma ut med en enorm energi inför hemmafansen. Man har dessutom med sig i bagaget att man slog Rögle hemma senast med 5-1 och det är givetvis en trygghet att vinna första hemmamatchen och ta med sig det till denna.

Färjestad har vunnit allt den senaste tiden. Senast Färjestad förlorade en match var den 17 augusti när man förlorade mot Linköping i en träningsmatch, sen dess har Färjestad vunnit ÅTTA raka matcher vilket är helt galet imponerande. Dock hittills i SHL så har man verkligen fått med sig allt. Framförallt har offensiven varit helt otrolig. Man har den absolut högsta skotteffektiviteten hittills i SHL med nästan 20% vilket är helt sinnessjukt, innebär alltså att var femte puck Färjestad skjuter går i mål. Det kan jämföras med Rögles på dryga 4% vilket innebär att Rögle sätter 1/25 skott i mål. Otroliga siffror. Sånt här jämnar såklart alltid ut sig i längden, men ändå lite intressant. Det jag vill säga med den här reken är egentligen att jag tror bolagen kollar lite för mycket på Färjestads senaste resultat och inte fokuserar så mycket på hur segrarna har gått till. Självklart är Färjestad favoriter att vinna mot Mora, men inte så stora som bolgen visar. 2.55 moneyline på Mora är taget!

Match: Mora - Färjestad
Spel: Mora Moneyline
Odds: 2.55
Bolag: Unibet
Insats: Flat
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip