Mina damer och herrar, vi går in i mars månad och nu är verkligen slutspelet nära. Som man har väntat på att denna förbannade maratongrundserie ska ta slut så man äntligen får se stekheta slutspelsmatcher. I mars månads första match är det Mora mot Färjestad som står på schemat. För mig är det helt givet att spela bortalaget Färjestad till 1.96 som läget ser ut just nu. Spelet tas med flatinsats hos Betsson , Nordicbet eller Betsafe .

Mora har det oerhört tufft och säsongen är över till 90% säkerhet. Mora ligger i detta nu nio poäng efter Örebro som är på säker mark. Att Mora ska ta igen nio poäng på sju matcher är mer eller mindre en omöjlig uppgift. Detta finns givetvis i bakhuvudet på Mora och att hitta den 100%iga motivationen till dessa matcher måste trots allt vara rätt tufft. Mora tog visserligen en seger i sin senaste match när man slaktade Brynäs med 6-1 hemma. Utöver den segern har det inte sett bra ut för Mora som hade tre raka förluster innan den matchen.

Färjestad däremot, tvåa i serien med en match mindre spelad än Luleå. En seger borta mot Mora och man står återigen högst upp på tronen av svensk hockey. Färjestads fyra kommande matcher är Mora borta och sedan hemma, då detta är ett back-to-back-möte, därefter spelar Färjestad hemma mot Brynäs och borta mot Örebro. I alla dessa matcher kommer man vara stora favoriter, så tolv poäng i dessa matcher är absolut inte omöjligt, då bör seriesegern vara väldigt nära klar.

Färjestad är ett mycket mycket starkare lag än Mora, motivationen att vinna denna match är 100% och Mora är väldigt svaga plus måste ha svårt att känna motivationen till 100%. Färjestad är dessutom helt överlägsna Mora när det kommer till specialteams. Jag har oerhört svårt att se hur Färjestad ska missa denna möjligheten att vinna serien, då måste man slå Mora här och det tror jag verkligen att man gör.

Match: Mora - Färjestad
Spel: Färjestad
Odds: 1.96
Insats: Flat
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip