Mora tar emot nykomlingen Östersund hemma i Smidjegrav Arena under söndagen, och en bekväm seger är att vänta.

Mora stod emot bra borta mot Modo senast då det länge stod 1-1 i matchen. Med tre minuter kvar så fick dock Modo in pucken, och trots förlust med 2-1 så gjorde man en bra insats. Det ska även nämnas att man mötte ett lag som slog Västerås med 1-7 i matchen innan, så man mötte ett av ligans bästa lag.

För lagets del har det blivit två segrar på fem matcher, och då förlusterna kommit mot Karlskoga, Kristianstad och Modo så ser det sämre ut än vad det är.
I laget har man även fin kvalitet i Persson, Ljunggren, Carlsson, Grewe och Johannessen, så toppspelarna håller hög nivå, och på hemmaplan bör man kunna besegra ett formsvagt bortalag.

Östersund öppnade säsongen på bästa tänkbara sätt då man slog Södertälje med 3-2 i premiären. Därefter imponerade man stort när man slog AIK på hemmais med 6-2.
På slutet har det dock sett otroligt svajigt ut då man kommer med tre raka nederlag, och det är inga små förluster som kommit då siffrorna blivit 8-4, 3-7 och 3-7, så defensivt har man haft stora problem.

Man har spelare i bland annat Anderberg, Marklund och Karl Johansson som imponerat samtidigt som det kommit in namn som Miletic och Koivisto i truppen, så det finns absolut kvalitet i truppen. Man har dock en bredd som är ett frågetecken, och med tanke på insatserna på slutet bör man få svårt även här.

Mora är ett klart bättre lag än gästerna och med fördel av hemmaplan samtidigt som Östersund sett extremt svaga ut på slutet bör man kunna studsa tillbaka på vinnarspåret, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip