Lördagens enda match i hockeyallsvenskan bjuder
Mora och Södertälje på, och här tror jag på hemmaseger.

Mora har öppnat serien med två raka förluster där man först förlorade mot Vita Hästen med 4-3 efter förlängning. Därefter ställdes man mot tufft motstånd i AIK på hemmais, men där blev det en klart förlust med 1-5. I den matchen spelade man bra, men effektiviteten var inte där då man på 35 skott bara gjorde ett mål.

Till denna säsongen har man tappat en del tongivande spelare i Ludwig Larsson, Lyrenäs och Eklind, och det är klart kännbart. Man har dock plockat in Bittner och Bergkvist i laget, två bra värvningar.
Positivt är att man har kvar spetsspelare i Persson, Ljunggren och Wernblom som öste in poäng förra säsongen, så kvalitet finns det gott om i laget.
Nu är det en ny hemmamatch och efter två raka förluster så kommer man vara otroligt revanschsugna, och mot ett tveksamt Södertälje bör man ha en bra segerchans.

Södertälje åkte på en rejäl mina i premiären då man på hemmaplan förlorade med hela 2-10 mot Björklöven, något som självklart sved otroligt mycket.
Nu senast studsade man dock tillbaka och vann med 4-1 mot bottenlaget Troja/Ljungby, men det var ingen bländande hockey man spelade. Man fick bara iväg 19 skott på mål, men man var effektiva framåt, men ska man vinna här så krävs det en klart bättre insats.

Man har precis som hemmalaget tappat flera tongivande spelare då bland annat Blomstrand, Olesen, Lindbäck och Bengtsson inte finns kvar, och det är otroligt tunga tapp.
Man har plockat in spetsspelare i Lindberg och Smith från Väsby samt Pollock från Nürnberg. Bredden ser dock inte superstark ut, och då spelet sett rätt svajigt ut hittills så tror jag att man får det tufft här.

Mora jagar sin första seger här och då man ställs mot ett Södertälje som sett rätt bleka ut hittills så bör man ha en bra chans att nypa segern, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip