Mora och Tingsryd ska göra upp i en matchserie om tre matcher vilket lag som tar sig vidare till kvartsfinal, och i det första mötet tror jag en hemmaseger väntar.

Mora slutade på en sjundeplats i tabellen och man var en poäng bakom Kristianstad som tog sjätteplatsen och därmed en direktplats till kvartsfinal.
I den sista matchen mötte man HV71 och en seger på ordinarie tid hade räckt för att knipa sjätteplatsen, och det såg länge bra ut då man hade en 4-5 ledning. Men med bara 41 sekunder kvar av matchen släpper man in 5-5, ett riktigt tungt mål, och istället väntar play-in.

Truppen håller en bra nivå då man har spetsspelare som Persson, Ljunggren, Carlsson, Wernblom och Lavoie, så man ska ha goda chanser att avancera till nästa runda, och här tror jag att man visar att man är det bättre laget och kopplar greppet direkt om matchserien.

Tingsryd knep tiondeplatsen i tabellen och tog därmed den sista play-in platsen.
Ser man till säsongen så har man tagit 62 poäng vilket är en godkänd siffra med tanke på att laget tillhör ett av de svagare i ligan.
Man har dock slitit en del med målskyttet då man bara gjort 128 mål och med det var bara jumbon Troja/Ljungby svagare, och då ett offensivt bra Mora står på andra sidan lär det krävas en del mål framåt.

Truppen är inte alls på samma nivå som hemmalaget då det bakom Öhrn, Lindelöf, McShane och Fladeby ser rätt blekt ut, och känslan är att man får det väldigt tufft.

Mora är det klart bättre laget i matchen och då man även spelat rätt bra på slutet tror jag att man visar sig starkast här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

TV: El Clasico och stormöte i Svenska Cupen!




This is the stats tab
This is the post tip