I Hockeyettan Södra ikväll är det dags för ett otroligt viktigt möte mellan Mörrum och Borås. Det är två lag som ligger i toppen av tabellen och är med och krigar om en kvalplats uppåt. Gästerna är favoriter enligt oddsen och jag tycker det är ett favoritskap man ska bevara.

Mörrum ligger på fjärdeplats i tabellen och är tre poäng bakom dagens motståndare Borås. Man kan alltså säga att dagens match är livsviktig i kampen om en av platserna till ett kvalspel. En vinst är ett måste i princip och en förlust skulle innebära att man är sex poäng bakom, samt har en sämre målskillnad.

Mörrum är egentligen inget superbra lag utan man har gjort det okej med tanke på sina förutsättningar. Man har gamle rutinerade Marcus Paulsson, Adam Bäckstrand och Ibrahim Khalid som sina bärare, men även ett par yngre förmågor som helt klart stått ut mer än man trott. De har en hög nivå om alla klickar en dag, men samtidigt ska vi komma ihåg att detta är ett lag för den undre halvan när hela södra serien är samlad.

Starka nyförvärv kan debutera

Borås däremot har gjort det helt okej i denna serie och kan mer eller mindre ta ett rejält kliv till en topp tre-placering vid vinst ikväll. Man har ett ganska sårbart lag med tanke på att truppen varit tunn, men deras tre första femmor är starka på pappret. Finländarna har dominerat Elomaa, Sointu och Ahoniemi har dominerat denna serie. Lägg därtill att det finns sparkapital som Henrik Eriksson och Anders Eriksson som ännu inte visat sin fulla potential.

Till kvällens match tillkommer också tre starka nyförvärv förhoppningsvis, om alla papper hinner bli klara. Det är två finska spelare med fina meriter samt en annan gammal sverigebekanting i form av Oliver Ödman Hadzinikolic. Förmodligen hinner någon av dem bli spelklara och det är bara positivt. Vi räknar dock med att dem inte spelar.

Jag tycker att Borås är ett starkare lag i grund och botten och Borås har också vunnit samtliga tre möten mot Mörrum denna säsong. Får man sina nyförvärv spelklara tycker jag det är värt att höja insatsen dessutom. Till en början kliver vi in med en medelinsats på tvåan inklusive övertid/straffar hos Pinnacle .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip