Hockeyfredag nere i Blekinge och vi har ett hett derby på schemat mellan Mörrum och gästande Kallinge/Ronneby. I premiäromgången av Hockeyettan vet jag att vi körde på en rak Kallinge seger, men det var Mörrum som vann den matchen. Nu får gästerna förnyat förtroende från mig för de ska vara ett bättre lag på pappret.

Det är dags för fredagshockey och derbyfest i Mörrum när KRIF kommer på besök. Senast stretade Mörrum på bra emot Troja, men efter ett sent mål från Troja så blev det tillslut seger med 4-2 för Troja. Ett klart rättvist resultat där Troja var klart spelförande och spelade egentligen mot ett Mörrum som bara hade som mål att boxa ut sina motståndare, vilket man såklart också gjorde bra eftersom man höll "jämna" steg i cirka 55 minuter. Det är väl såklart ett steg i rätt riktning då laget haft en kämpig höst där man är näst sist i tabellen. Problemet man haft är just det defensiva där det inte funkat, men det är väl också ett resultat av den tunna trupp man har. Mycket bygger kring en femma och Marcus Paulsson, men mycket mer än så är det inte. Jag tror lite som så att Mörrum försvarade sig bra senast för att man helt enkelt visste att man mötte ett övermäktigt lag. Till den här matchen är det helt andra förutsättningar där man faktiskt har en rimlig chans att vinna, vilket jag tror gör att man inte kommer fokusera lika mycket på försvarsspelet. Jag tror helt enkelt inte Mörrum kommer att försöka spela någon tråkhockey när man som sagt har en okej chans till poäng. Det kan resultera i baklängesmål åt andra såklart.

KRIF fortsatt uddlösa offensivt

Den stora svagheten i detta spel är väl att KRIF inte alls imponerat denna säsong och framförallt så är det offensiven som återigen varit lite av ett problem. Om man ska börja vinna fler matcher så måste man börja utnyttja sina lägen bättre och jag tycker att Mörrum som motståndare borde vara ett bra lag att starta emot. Jag vet att Mörrum vann i Kallinge i omgång ett, men det hindrar mig inte från detta spel. Det är tydligt att Mörrum överpresterade just den matchen och efter det har dem haft en svag defensiv. Enda hindret är som sagt Kallinges offensiv i det här som inte funkat särskilt bra. Det skiljer bara tre poäng mellan lagen, men det skiljer dock hela tjugo mål i antalet insläppta. Jag tycker att Kallinge borde ha bra chans till revansch, trots att man spelar på bortaplan.

Kallinge är definitivt ett lag som för tillfället har högre potential än Mörrum och det räcker långt för mig. Man har en stabil grund att stå på och mot ett defensivt svagt lag så bör man har en bra chans till att få igång lite av sitt produktion offensivt. Raka tvåan testas till en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip