Nashville Predators - New Jersey Devils

Goalies: Rinne (probable) vs Kinkaid (confirmed)

Väldigt intressant match här mellan vad man kan säga toppen mot botten. Men jag tycker det finns faktorer här som gör att oddsen ligger väldigt galet.

Nashville Predators är kanske ligans bästa lag. Det har jag nämnt många gånger och står fast vid. Dock måste man komma ihåg att man också spelar i NHL, världens jämnaste liga och när Preds som är skadedrabbat saknar så tongivande spelare som Filip Forsberg, PK Subban och Viktor Arivdsson så tappar man givetvis spets. Detta tycker jag synt på Predators spel trots att man ändå gör det ok. Man har inte samma spets och är sårbara på många plan. Senast lyckades man komma undan med en 4-3 seger efter OT mot Vancouver Canucks i en jämn match där Preds var det spelförande laget, men där Canucks var det effektiva.

New Jersey Devils säsong har gått från toppen till botten och man har haft riktigt svårt på bortais vilket gjort att man nu ligger 7a i metropolitan division. Laget hade endast vunnit 2/10 senaste matcherna och det var inte mycket som klickat för Devils på slutet. Man spelade igår mot Vegas Golden Knights och matchen där började verkligen inte på ett bra sätt. Vegas satte gasen i botten och gjorde 1-0 dirket. Corey Schnieder ser fortfarande ut att sakna självförtroende och det var också anledningen till att han släppte in både 2 och 3-0 innan perioden var över. Matchen var slut för hans del där och in kom Keith Kinkaid som varit en postiv överraskning denna säsongen. Med en stabil målvakt igen så började Devils hitta spelet och man jobbade sig in i matchen. 1-3 kom snabbt i andra men Vegas svarade direkt i PP. Allt såg ut att bli en ny förlust för Devils, men en mirakulös tredjeperiod där man blandade bra spel med aningen turmål gjorde att man osannolikt hämtade upp till 4-4 och tvingade fram en OT. Väl där avgjorde Nico Hischier bara 40 sekunder in och Devils fullborde alltså vändningen!

Om vi kollar på nattens möte så har vi alltså topplaget Predators mot bottenlaget Devils. Oddsen är satta så att Preds är superfavoriter, vilket jag inte håller med om. Absolut är man favoriter, men med 3 toppspelare borta ser Preds förstalina inte lika het och spetsig ut. Man är bra men så bra är man inte. Devils kommer från en moralisk start seger igår och som många gånger förut och i min erfaranhet är det just dessa vinster som ger lag självförtroende och kan bygga momentum. Devils tror jag därför har bra chans att glida vidare på segern igår och jag investerar i bortasegern.

Nattens spel blir därför

Match: Nashville Predators - New Jersey Devils
Spel: 2 money line
Odds: 3.00
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip