Nashville Predators - Anaheim Ducks

Goalies: Rinne (probable) vs Gibson (probable)

Game 3 i Western Conference-finalen där matchserien är delad vid ställningen 1-1. Detta efter att Predators vunnit Game 1 i OT och där Ducks vunnit Game 2 efter att kommit tillbaka från ett 0-2 underläge.

Game 2 var oerhört viktig för Ducks sida där ett 0-2 underläge hade blivit en omöjlig uppgift mot ett lag som fortfarande inte förlorat på hemmais i slutspelet än. Matchen började på bästa sätt för Nashville som 4 minuter tog ledningen via Ryan Johansen efter ett friläge. James Neal ökade på Preds ledning efter 9 spelade minuter och Ducks var riktigt pressade. Lyckligtvis fick Sami Vatanen in en reduceringspuck strax innan periodpaus vilket va oerhört viktigt efter att ha överraskat en för dagen dåligt spelande Pekka Rinne.

Andra och tredje perioden jobbade sig Ducks in i matchen och även fast Preds hittade ett 3-2 mål via Forsberg efter att Ducks kvitterat bjöd Preds på några billiga mål och därmed kunde Ducks vända och vinna med siffrorna 5-3. Enligt mig en match där båda målvakterna såg halvdåliga ut och det bjöds på många billiga mål för att vara ett slutspel.

I natt väntar alltså Game 3 i Nashville och Bridgestone Arena. En arena där Preds fortfarande inte förlorat än efter möten med Hawks och Blues. Oerhört starkt. Därmed måste man ge de som stora favoriter i natt och jag tror det blir full gas från start. Enligt mig var Gibson riktigt usel senast där jag tyckte han ständigt låg i fel position i matchen. Ta bara James Neals mål i PP där Gibson hade katastrofal dålig bedömning. Lägg där till att Rinne såg lite rostig ut senast gör att jag återigen tror att vi kan få en målrik historia, men jag tror Preds kommer lösa seger här och därför väljer jag att spela