NHL smygstartar under fredagen när Nashville och San José ska göra upp. Detta är en match som spelas i O2 arena i Prag, och att man kommer ut i Europa är riktigt kul då matcherna spelas på bra tider.

Nashville genrepade mot schweiziska Bern senast och där blev det seger med 3-4. Roman Josi var en gigant då han stod för 2+1 i matchen, och det var en speciell match för honom då hans karriär började i klubben.
Nu väntar San José i premiären, en uppgift som sjävklart är tuffare.

Ser man på målvaktssidan så förväntas Saros vakta kassen här, och han tillhör de bättre målvakterna i ligan.
Defensivt har man tidigare nämna Josi som samlade ihop 96 poäng på 80 matcher i grundserien förra säsongen, och han är en toppback i ligan. Där bakom har man Ekholm, Carrier och Fabbro samtidigt som man fått in McDonagh i laget, så defensivt ser det stabilt ut.

Offensivt har man tappat namn som Kunin och Cousins, men det är spelare som man klarar sig utan.
In har bland annat Nino Niederreiter kommit och det är en fin förstärkning, och med tanke på att man har kvar namn som Forsberg, Johansen, Duchene och Granlund så ser man starkare ut än i fjol.

San José genrepade mot tyska Eisbären Berlin där det blev seger med 1-3, men då är de också ett lag som ligger i botten av den inhemska ligan, och här blir det klart tuffare.

Målvaktssidan består av Kahkonen och Reimer och det är den sistnämnda som vaktar kassen i matchen, men överlag så sticker inte målvakter ut.
Defensivt har man tappat giganten Brent Burns och det kommer kännas rejält. Nyförvärven av Nutivaara och Harrington täcker inte upp för tappet, och Erik Karlsson kommer få ta ett ännu större ansvar denna säsongen.

Offensivt har man plockat in Kunin från just Nashville samt namn som Lindblom och Svechnikov. Sedan tidigare har man fin spets i namn som Hertl, Meier och Couture som vanligt gör starka säsonger, men överlag är truppen svag, och känslan är att det blir en ny tuff säsong.
Saknas gör Barabanov och Nutivaara.

Nashville ser intressantare ut än förra säsongen och jämfört med San José så har man en klart bättre målvaktssida och defensiv, något jag tror avgör här.

Saros (Likely) - Reimer (Confirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u.

This is the stats tab
This is the post tip