Nashville Predators - Winnipeg Jets

Goalies: Rinne (probable) vs Hellebuyck (probable)

Dags för den oerhört viktiga Game 5 i natt mellan Nashville Predators och Winnipeg Jets. Bortalaget som hade skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge inför sina två hemmalagen då man vann en match borta mot Preds lyckades inte förvalta lägen man skaffat sig utan serien utjämnades senast efter att Preds gjort en perfekt insats.

Ja Winnipeg Jets är ett lag som glöms bort lite, och är ett väldigt väldigt bra lag när allt stämmer för laget. Laget sågs som stora underdogs inför serien och med all rätt då Preds verkligen inte visat upp någon tendens till att darra. Men det var ett respektlöst Jets som gästade Nashville för Game 1 och vann också den. Serien utvecklades och när Jets kunde vinna efter ett underläge med 0-3 till seger 7-4 i Game 3 på hemmais så kändes det som Jets, bara om de kunde vinna Game 4 skulle kunna stänga denna serie. Istället var det alltså Nashville som visade upp varför man är det bästa laget i slutspelet i mina ögon och spelade fantastiskt.

Och med fantastiskt menar jag inte att man bjöd upp till värsta hockeyn utan man gjorde en taktiskt komplett match och stängde ut Jets från de farliga zonerna på isen. Detta gjorde att Pekka Rinne kunde få enkla puckar och jobba med samtidigt som man isolerade lagets farligaste målskytt Patrik Laine i stort sett hela matchen. Preds svarade upp med att låta 4e kedjan grotta in 1-0 via Ryan Hartman och när sedan PK Subban utökade till 2-0 i PP så hade Preds det perfekta utgångsläget att stänga matchen. Nu lyckades Jets hitta ett reduceringsmål via Laine i slutet av matchen med några sekunder kvar efter ett skott som jag tycker Rinne ska ha, men det för vid det läget för sent, och Preds vann rättvist.

I natt återvänder Preds hem, tillbaka med hemmaisfördelen, och jag tror inte man släpper detta läge man skaffat sig. Man vet vilka kvalitéer Jets har och lärde sig av Game 1 och jag tror man kommer utnyttja detta och stabilt spela hem Game 5.

Jag kommer därför spela

Match: Nashville Predators - Winnipeg Jets
Spel: 1
Odds: 2.10
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 03:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip