New Jersey Devils - Dallas Stars

Goalies: Kinkaid (probable) vs Khudobin (probable)

Match för New Jersey Devils igen då säsongens tredje match står på schemat. Nattens motstånd är ett B2B Dallas Stars som senast kommer från en förlust igår mot Ottawa Senators.

New Jersey Devils har verkligen imponerat på mig, starten denna säsong. Man inledde med att göra en riktigt fin match i Sverige mot Edmonton Oilers och följde sedan upp detta med slakta Washington Capitals med hela 6-0. Senast gästade Erik Karlssons San Jose Sharks, vilket på förhand var en tuff match. Devils inledde även lite segt och Sharks var till början det bättre lag i matchen. Ett 1-2 underläge inför tredje perioden kändes som en tuff uppgift sett till hur matchen utspelat sig fram tills dess, men vi fick se ett pånyttfött NJ Devils i tredje perioden. Man kom ut i flygande tempo och totalt dominerade Sharks i tredje perioden och laget lyckades vända matchen och tillslut vinna rättvist med 3-2. Keith Kinkaid har storspelat inledningsvis denna säsong, och har följt upp fjolårets fina avslutning och frågan är om han inte petat Corey Schneider som förstamålvakt denna säsong?

Dallas Stars har verkligen inlett säsongen upp och ner. Man blandar riktigt fint spel med att göra plattmatcher med tappade ledningar och slarvigt försvarsspel. Man har i grund och botten en väldigt offensivt skicklig forwardsuppsättning där främst förstalinan är en av ligans absolut bästa, men man gör det inte lätt för sig själva då man gör mycket enkla misstag vilket har straffat sig. Senast mot Sens igår hade man en 1-0 ledning men kunde inte förvalta detta utan kollapsade i trejde perioden och föll tillslut med klara 4-1. Dessförinnan fick man jobba hårt från ett underläge med 0-3 hemma mot Anaheim Ducks. Den gången lyckades man ta sig ur knipan men mot ett mer organiserat lag blir det tufft.

Med detta i ryggen går vi över till nattens möte. NJ Devils har verkligen varit riktigt solida och man har en Kyle Palmieri i toppform och gjort 2 mål/match på de inledande tre matcherna. Detta tillsammans med fint defensivt spel, inte minst i boxplay som vi fick vittna mot Sharks senast, och dessutom en målvakt som verkligen hittat formen. Dallas är B2B och kommer troligtvis ställa Khudobin i mål, vilket blir hans andra match för säsongen. I hans första match släppte han in 3 mål. Devils ställdes mot Capitals i ett liknande läge som nu och då kunde man utnyttja ett B2B Caps och malde ner de. Jag ser stora likheter och ser därför bra chans att man lyckas med detta igen. Man är ett organiserat lag där det mesta ser bra ut och mot Stars som bör vara lite segare i benen i natt och dessutom brukar kunna bjuda på en del misstag tror jag Devils löser fjärde raka segern. Jag spelar därför

Match: New Jersey Devils - Dallas Stars