I NHL däremot finner jag två intressanta matcher, båda i NYC:s förorter, och vi håller oss inte bara geografiskt utan också divisionsmässigt nära.

Jaques Lemaire är tillbaka och det är glada nyheter för Devils. Har man följt NHL i ett par år så vet man vad den mannen betyder för ett lags försvarsspel, även om det ofta blir på bekostnad av underhållningsvärdet i hockeyn och antalet skapade målchanser. Hans lag släpper dock till väldigt lite, vare sig han coachat på ”fel” sida Hudson eller i St. Paul.

Däremot har han inte fått ordning på laget ännu, som han åter tagit över sedan John MacLean fick sparken dagen innan julafton (den värsta julen någon med det namnet haft sedan Hans Gruber härjade 1988, som någon fyndigt sade). Laget är förvisso sämre på backsidan än i fjol men jag tror Lemaire kommer få åtminstone lite ordning på skutan innan säsongen är slut, även om slutspelshoppet kanske inte lever i särskilt hög grad hos Devils-fansen.

Det stora problemet för Devils har varit att de släppt till målchanser. I alldeles för många år har Martin Brodeur suttit i sitt snäckskal och motat ett par-tre målchanser per match, men nu när laget inte spelat bra och han satts på prov har han visat att han kanske inte är den elitmålvakt som många håller honom för. Förhoppningsvis fortsätter det stora five-holet och de okonventionella metoderna ikväll.

Ikväll möter man Rangers som ser bättre och bättre ut i år. Jag är den förste att erkänna att jag tvivlade på materialet och skojade runt om Derek Boogaards lön och Marian Gaboriks skador innan säsongen, men de har verkligen spelat en bra hockey. Spelare som kanske inte är så skickliga som målkolumnen visar, som Brian Boyle och Brandon Dubinsky. En kul grej att följa vid sidan är ju hur senaste årens Elitseriedominant Mats Zuccarello sköter sig i sin tredje match med laget. Han ser mer och mer bekväm ut för varje byte och förhoppningsvis betydde första poängen i ligan senast mot Islanders att han kan våga ta för sig ännu mer.

Med den ojämna målvaktskampen och ett Rangers som jag tycker spelar riktigt bra på senare tid så väljer jag att lira Rangers ML i rivalmötet, till 1.81 från Betsafe .

Rangers:
Zuccarello-Stepan-Gaborik
Anisimov-Drury-Dubinsky
Avery-Christensen-Frolov
Fedotenko-Boyle-Prust

Staal-Girardi
Eminger-Roszival
Sauer-Gilroy

Lundqvist (Biron)

Devils:
Kovalchuk-Zajac-Tedenby
Elias-Arnott-Langenbrunner
Sestito-Zubrus-Zharkov
Mair-Pelley-Clarkson

Greene-Fayne
Salmela-Volchenkov
White-Tallinder

Brodeur (Hedberg)

This is the stats tab
This is the post tip