Två tåg- och en taxiresa bort ligger Nassau Coliseum där Islanders tar emot Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins. Pens lirade som bekant igår och vann stort mot Thrashers i en rejäl urladdning efter en tveksam inledning.

Ricky DiPietro i kassen idag efter att Roloson fått lite väl många skott mot sig men ändå spelat ganska bra under senare tid, då Islanders ryckt upp sig efter den bedrövliga hösten. DiPietro har varit den sämre av de två i år och dessutom är det första matchen tillbaka för DP efter en av otaliga knäskador.

Igår tradade man dessutom en av sina bättre backar, om inte den bäste nu med Streit skadad, i James Wisniewski, till Habs i utbyte mot ett andra- och ett femteval. Att laget inte har några vidare slutspelsambitioner blir inte tydligare än så, och ett bra draftval gynnar Garth Snows lag mer än att desperat jaga en 10:e eller 12:e plats i år.

Pens behöver ingen närmare presentation vid det här laget. Crosbys streak är nu uppe i 25 matcher och Mats Sundins 30 raka är i högsta grad i fara. Lita på att Sid gärna vill hålla den vid liv till Winter Classic på nyårsdagen.

Pens ser allmänt jävligt bra ut och har så gjort senaste två månaderna, ungefär. Bylsma har verkligen fått ordning på saker och ting, med risk för att upprepa allt jag sagt om laget tidigare.

Spelar rak med glädje, till 1.85 från myBet

Pens:
Kunitz-Moustache-Dupuis
Cooke-Malkin-Talbot
Conner-Letestu-Kennedy
Rupp-Adams-Asham

Martin-Michalek
Orpik-Letang
Goligoski-Engelland

Fleury (Johnson)

Isles:
Moulson-Tavares-Parenteau
Bailey-Nielsen-Grabner
Comeau-Schremp-Sim
Martin-Konopka-Gervais

Eaton-Hillen
MacDonald-Hamonic
Jurcina-Martinek

DiPietro (Roloson)

This is the stats tab
This is the post tip