New York Islanders - Toronto Maple Leafs

Goalies: Greiss (confirmed) vs Andersen (probable)

New York Islanders åkte på andra raka förlusten efter att man förlorat mot Carolina Hurricanes med 5-4 efter förlängning. En väldigt sevärd match för den neutrala supporten men ingen vidare match för tränarna. Mycket pucktapp i farliga områden gav Canes många gratischanser som man tog vara på. Islanders var laget som före spelet, men Cam Ward stod pall och när Berube inte kunde göra desamma för Islanders var det naturligt att Canes tillslut skulle få extrapinnen från den här matchen.

Toronto Maple Leafs fortsätter att imponera och man 6-5 slog Boston Bruins i en väldigt galen match. Andra perioden var den som stack ut där Leafs efter ett 1-1 dödläge från första perioden lyckades göra 3 mål på 1.5 minuter. Vanligtvis en väldigt tung smäll för motståndarna, men Bruins kom tillbaka starkt och svarade med 3 raka mål och tredje perioden såg helt jämn ut. Det var dock Leafs som alltså hittade avgörande 6-5 målet med 1.30 kvar av matchen genom James van Reimsdyk.

I natt gästar alltså Leafs detta Islanders. Det är mina ögon två lag som har svajig defensiv men vet dehär med att göra mål. Det kan vi se historisk sett också där båda lagen har höga målsnitt mot varandra. 3.60 mål/match för Islanders och 3.20 mål/match för Leafs. Dessa lag har mötts i år och senast de möttes vann Islanders med klara 5-1. Leafs känns hetare för dagen med Islanders på hemmais bör kunna göra match av detta. Jag tror båda lagen har bra chans på minst 3 mål här igen sett till hur deras senaste matcher sett ut.