Tjena!

Ny natt med NHL men inatt är det bara tre matcher och jag blickar mot rivalitetsmötet mellan New York Rangers - Philadelphia Flyers.

Rangers kommer till spel med en 4-3 seger efter övertid hemma mot Phoenix Coyotes. Rangers börjar med att ligga under med 0-2 efter den första perioden men fixar till 2-2 under den andra perioden men Coyotes lyckas göra 2-3 innan den andra perioden är över.
Efter dryga tolv minuter in i den tredje perioden så tvingas Coyotes byta målvakt då M. Smith går sönder och in med T. Greiss. Rangers tackar för det och får in 3-3 med mindre än fyra minuter kvar och avgör sedan i förlängningen. Segern innebar fjärde raka för Rangers.
Rangers har på lagets tio senaste matcher 7 segrar och 3 förluster 7-3-0.
Den stigande formen har lett Rangers upp på en femte plats i Eastern Conference med 84 poäng på 73 spelade matcher. Rangers har tre poäng upp till fyran Tampa Bay Lighning men bara ett poäng mer än sexan och moståndet för natten Philadelphia Flyers som även har två matcher mindre spelade än Rangers.
Hemma i Madison Square Garden så har spelet inte varit det bästa. Med 38 poäng på 37 hemmamatcher så är Rangers Eastern Conference tolfte bästa hemmalag. Med en statistik på 17 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 20 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 94-87.
Rangers har på sina fem senaste hemmamatcher tagit poäng i tre och gått segrande ur två av dessa fem.
Rangers kommer komma till spel utan:
J. Moore (spelar ev inatt)
C. Kreider (borta resten av säsongen)

Flyers fick ett slut på sin fem raka segersvit. Detta genom att förlora med 2-3 på hemmaplan mot Los Angeles Kings. En match där Kings ledde med 2-0 efter den andra perioden. Flyers lyckas komma ikapp till 2-2 under den tredje perioden med Kings lyckas göra 3-2 i mitten av perioden och håller undan och vinner matchen.
Noterbart är att Flyers har spelat sju raka hemmamatcher inför kvällens match.
Flyers har på sina tio senaste matcher 7 segrar, 2 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 7-2-1.
Flyers låg som sagt på en sjätte plats i Eastern Conference med 83 poäng efter 71 spelade matcher. Med ett poäng bakom New York Rangers och tre poäng ner till sjuan Columbus Blue Jackets.
Flyers bortaspel ska väl ses som godkänt. Med 38 poäng på 35 bortamatcher så är Flyers Eastern Conference åttonde bästa bortalag. Med en statistik på 16 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 19 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 99-109.
Det var som sagt ett gäng omgångar sen senast Flyers hade en bortamatch. Då var det mot Pittsburgh Penguins. En match som Flyers vann rättvist med 4-3.
Flyers har tagit poäng i samtliga matcher av dom fem senaste och har avgått med segern i fyra av dessa fem.
Flyers kommer sakna dessa spelare inatt:
S. Downie (tveksam till spel)
C. Pronger
M. Bourdon

Historia:
Detta blir lagens fjärde möte för den här säsongen. Något gemensamt lagens tre tidigare matcher har haft är att samtliga matcher har vunnits av hemmalaget.
Första matchen i Philadelphia. Där vann Flyers med 2-1.
Den andra matchen i New York. Där vann Rangers med 4-1.
Den senaste matchen i Philadelphia. Där vann Flyers med 4-2.
På lagens tio senaste möten så har det slutat med sex segrar för Rangers och fyra för Flyers. Noterbart är att sju av tio matcher har slutat med hemmasegrar och vi måste gå tillbaka femton seriematcher för att hitta en match som slutade oavgjort efter ordinarie tid.
I Madison Square Garden så trivs inte Flyers sen en tid tillbaka. Med sju raka Rangers segrar och åtta segrar på lagens tio senaste matchen i MSG.