Istället vänder vi blickarna mot formstarka Canucks som förvisso tog hjälp av den livlina som är straffläggning när de slog Islanders senast. Ikväll åker de vidare på sin öst-turné och möter ett Rangers som har haft en del problem på senare tid efter en ganska lång och stabil period av bra spel. Målskyttet har svalnat på flera håll för blåskjortorna och Wojtek Wolski togs in häromdagen för att få fart på det hela samt ersätta Alex Frolov som blir borta resterande delen av säsongen. Lagets power play är under all kritik och man testar nya konstellationer i spelformen i princip varje byte. Stepan där uppe, Stepan där nere, var ska Gaborik stå, vem ska hantera pointen? Det är så många frågetecken rörande Rangers power play att de får Ron Wilsons val att någonsin låta Brett Lebda röra isen att framstå som glasklart.

Canucks är inne i en sekvens av säsongen när de spelar otroligt bra långa stunder, som i förstaperioden mot Isles exempelvis, när de totalt spelade ut hemmalaget och hade de bara fått ett uns av utdelning på det spelövertag de hade så hade matchen varit avgjord där. Nu står förvisso Henrik Lundqvist för motståndet, men ett mer respekterat motstånd för Canucks kan vara nyttigt också eftersom man då förmodat inte kommer att lätta på gaspedalen och släppa in motståndaren i matchen på det sätt som de gjorde i andra perioden på Long Island.

Cory Schneider i kassen i första halvan av en back-to-back kan man inte annat än vara bekväm med, då han spelat så bra att ingen varit ledsen över att Roberto Luongo varit med sin fru för barnafödande och missat många starter de senaste veckorna. Schneider har fortfarande tagit 18 av 20 poäng för Canucks i sina matcher.

Hur ogillad Roszival än var i Rangers så bidrog han ändå med en form av rutin och stabilitet till lagets backbesättning som nu är väldigt ung och orutinerad, med Steve Eminger som äldste back i besättningen av enbart 80-talister. Förhoppningsvis kommer djupet i Canucks lag vinna matchen även om Staal-Girardi kan hålla Sedinarna i schack.

Canucks ML till 1.80 från Bwin .

Canucks:
Sedin-Sedin-Burrows
Raymond-Kesler-Tambellini
Torres-Malhotra-Samuelsson
Volpatti-Glass-Hansen

Edler-Ehrhoff
Hamhuis-Bieksa
Rome-Ballard

Schneider (Luongo)

Rangers:
Wolski-Anisimov-Gaborik
Dubinsky-Stepan-Zuccarello
Fedotenko-Boyle-Prust
Avery-Drury-Weise

Staal-Girardi
Eminger-Sauer
McDonagh-Gilroy

Lundqvist (Biron)

This is the stats tab
This is the post tip