Tjena tjena! Södertälje fick inte håll på Almtuna's målvakt trots flera gånger spel i powerplay osv men förlorade ändå med 3-0. Men natten med NHL gick dock desto bättre då det inte var någon tvekan om att det skulle bli över 5,5 mål i Maple Leafs - Canadies då det tillslut slutade 5-3.

Idag och inatt är det bara tre matcher och jag har ofantligt svårt att veta vad jag ska spela på. Inga som helst intressanta spel i Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning då jag inte vet vart Tampa står efter gårdagen och Hurricanes som inte slagit Lightning på fem raka matcher så blev valet att tro att Capitals kommer kunna få igång målskyttet igen.

New York Rangers som igår spelade en eftermiddagsmatch borta mot Ottawa Senators. Rangers vann med 4-1 trots att ha hamnat i ett tidigt 0-1 underläge. Det känns som laget tänker mer på defensiven när Cam Talbot står i Rangers kassen.
Rangers har verkligen klickat igång den senaste tiden och har nu två raka segrar och har på sina tio senaste matcher 7 segrar, 2 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 7-2-1.
Med den stigande formen så befinner sig Rangers nu på en sjätte plats i Eastern Conference med 55 inspelade poäng på 50 matcher och har en målskillnad på 124-127 vilket utgör ett snitt per match på 2,48-2,54.
På hemmaplan i Madison Square Garden så har spelet blivit bättre och bättre desto längre säsongen har gått och har tagit 25 poäng på 25 matcher, vilket gör Rangers till Eastern Conference tolfte bästa hemmalag. Med en statistik på 11 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 3 efter övertid straffar och en målskillnad på 62-61. Det gör att Rangers snittar 2,48-2,44 mål per hemmamatch.
Rangers har på sina fem senaste hemmamatcher tagit poäng i fyra av dessa, varav tre matcher har slutat med seger.
På dessa fem hemmamatcher så har Rangers enbart släppt in över 2,5 mål i en match. Det var för fem matcher sedan mot Columbus Blue Jackets, förlust 3-4 efter straffar.
Rangers kommer komma till spel med full styrka i detta möte.

Washington Capitals förlorade nu senaste med 5-1 borta mot Columbus Blue Jackets. Trots att Capitals stod upp bra i halva matchen så stod Bobrovsky emot Capitals målchanser och lät sig enbart plocka ur en puck bakom sig.
I och med denna förlust så har Capitals nu fyra raka förluster. Och på sina tio senaste enbart tagit 2 segrar, förlorat 4 och 4 förluster efter övertid/straffar 2-4-4.
Med den svaga formen så har det tätat till sig ordentligt runt slutspelsstrecket och Capitals ligger i skrivande stund på en tionde plats i Eastern Conference med 52 poäng på 48 matcher. Dock samma poäng som åttan och nian, Blue Jackets och Red Wings.
Capitals gör mycket mål men släpper även in många. Totalt så har Capitals en målskillnad på 141-146 vilket gör ett snitt per match på 2,93-3,04.
Bortaspelet har verkligen inte stämt under säsongen utan det har blandat och getts friskt. På 22 bortamatcher så har det blivit 20 poäng vilket gör Capitals till Eastern Conference trettonde bästa bortalag. Med en statistik på 8 segrar, varav tre efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 62-69. Det gör att Capitals snittar 2,81-3,13 mål per bortamatch.
Capitals bortaspel i dom tre senaste matcherna har dock varit godkänt. Borta mot Lightning vann Capitals med 4-3 efter en oerhörd bra offensiv och effektivitet. Sen borta mot Pittsburgh för två omgångar sedan. Capitals spelade ruggigt bra fram tills Pittsburgh gjorde 1-1 i mitten av andra perioden och var värda minst ett poäng när dock Pittsburgh gjorde 4-3 med mindre än två minuter kvar.
Sen nu senast mot Blue Jackets så var en orsak Bobrovsky att Capitals inte fick ett bättre öde.
På Capitals fem senaste bortamatcher så har laget enbart vunnit en match men har gjort över 2,5 mål i tre av dessa fem matcher.
Capitals saknar inatt enbart:
J. Hillen

Historia:
Matcherna mellan dessa två lag duggar tätt och lagen har redan mött varandra tre gånger under säsongen.
Den första matchen spelades i Washington. Där vann Rangers med 2-0.
Den andra matcher var i New York. Då vann Capitals med 4-1.
Och den tredje och senaste matchen spelades i Washington och även där vann Capitals denna gång med 3-2.
På de tio senaste mötena lagen emellan så har Rangers segrat fem av dessa och Capitals fem. Capitals har gjort över 2,5 mål i fem av dessa matcher.
Dom fem senaste matcherna i Madison Square Garden så har Rangers vunnit tre och Capitals två. Capitals har dock gjort över 2,5 mål i fyra av dessa fem matcher.

Kommentar:
Det är två lag som är en skillnad på dag och natt med formen för stunden. Rangers som vinner och tar poäng i var och varannan match. Samma sak är det ändå nästan för Capitals som har problemet med att inte göra mål när det gäller eller avgöra matcherna när laget är bättre.
Jag tror dock Capitals har goda möjligheter att kunna vända sin skrala poängskörd i nattens möte. Detta på grund av att Capitals har en fruktad offensiv och laget gör i regel mycket mål. Sen att Capitals trivs i att göra mål i Madison Square Garden med minst tre mål i fyra av dom fem senaste matcherna där.
Sen tror jag att Capitals kommer behöva göra minst tre mål för att kunna knipa alla två poäng i dagens match.
Mitt spel blir därmed Capitals över 2,5 mål till 1,95. Notera att detta spel är inklusive övertid och straffar. Så chansen kommer finnas om det kommer sluta 2-2 på full tid.

Startande målvakter:
Rangers: H. Lundqvist (startar troligen) Matcher: 37 Impm: 2,58 Räddningsprocent: 91,4 %
Capitals: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

EDITERAD 2014-01-19 18.22:10

This is the stats tab
This is the post tip