Botten möter här ett slutspelsjagande bortalag, och jag tycker gästerna har bra chans att säkra avancemang här, och litar fullt ut på dem.

Nizhny Tagil kommer till matchen med nio raka förluster i bagaget, och senast åkte man på en smällkaramell med 9-1 mot Zvezda Chekov. I övrigt har man hunnit med att även förlora med 1-8 hemma mot Almetyevsk. Även CSK VVS har lyckats vinna med 1-0 och det är ett riktigt svagt resultat med tanke på att laget bara tagit fyra segrar denna säsong.
Nu är inte hemmalaget något jättebra lag heller, och man placerar sig näst sist i tabellen med 33 poäng på 49 matcher. Totalt har man elva segrar och 38 förluster med en katastrofal målskillnad på 84-168.
Man är bättre på hemmaplan men sju segrar på 23 matcher inger ingen respekt, även om man är klart bättre på hemmaplan, och detta kan man dock inte se när man kollar de senaste resultaten där man har fem raka hemmaförluster.

Metallurg Novokuznetsk ligger på plats 14 där de 16 främsta går till slutspel. Man har läge att säkra en slutspelsplats här, och målet är att klättra och slippa möta de bästa lagen direkt, och det är väldigt tätt ovanför i tabellen.
Formen visar fyra förluster på dem fem senaste, men spelschemat har varit tufft och man har fått möta lagen som ligger 16, 4, 6, 5 och 8 i tabellen.
Man har varit rätt svaga under säsongen på bortaplan, men senaste tiden har det hänt något och man står på sju bortasegrar de åtta senaste matcherna vilket man inte såg komma.
Ska man bortse från det tuffa spelschemat på slutet så är formen kanon och man stod på elva segrar de tolv matcherna innan man gick in i det tuffa spelschemat.
Man har bra spets i truppen som inte hemmalaget har, och detta är en perfekt match att kunna säkra sin plats till slutspelet, och det tror jag också man gör.

Speltips: 2 hcp -1,5 och jag kliver in med 5u // TT

This is the stats tab
This is the post tip