Det börjar dra ihop sig i KHL och nu gäller det för lagen vid slutspelsplatserna att ta segrar, för att komma på bästa möjliga position inför slutspelet.

Niznekamsk är i allra högsta grad inblandad i striden runt platserna två till sex i den östra conferencen. Det är jämnt och många lag ligger bara en eller två poäng efter, så för att befästa sin tredjeplats så krävs det att man vinner de matcherna man "ska" vinna.
Senast slog man ett så pass bra lag som Jokerit på hemmais där man var starka och vände ett 0-2 underläge. Innan dess slog man Podolsk med 3-1 och för tre matcher sedan tog man en riktig krigarseger hemma mot Cska Moskva, som vi alla vet hur bra de är.
Det är just på hemmais man är riktigt starka och man är seriens tredje bästa hemmalag där man vunnit 18 av 26 matcher.
Just nu står man på fyra raka hemmasegrar där man har 10-3 i målskillnad.

Slovan Bratislava har skrapat ihop 55 poäng, och det gör att man just nu ligger näst sist i den västra conferencen, vilket också troligtvis kommer bli placeringen när säsongen är över. Man är redan avhängda från slutspel och trots att man tagit lite segrar på slutet så känns det inte som man har samma motivation som hemmalaget.
Man kommer från en 5-3 förlust där man i andra perioden släppte in tre mål på 1.04 och kollapsade.
På bortaplan är man ligans svagaste lag och man har bara tagit 15 poäng på 25 matcher, vilket betyder fem segrar och 20 förluster där målskillnaden är 44-96.

Ett formstarkt hemmalag som kommer med full motivation bör inte ha några problem att avväpna seriens sämsta bortalag som också redan är avhängda från slutspel, och jag trycker in mina poletter på hemmalaget.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip