Gårdagen bjöd inte på några spel då jag inte fastnade för någon match. Istället riktar jag in mig på onsdagsmatcherna och matchen mellan Sibir Novosibirsk - SKA St Petersburg.

Sibir Novosibirsk med Patrik Zackrisson och Alexander Bergström i laget har öppnat säsongen förvånansvärt bra och har vunnit ungefär hälften av sina matcher. Formen är bra med fyra segrar på fem matcher där bara Dynamo Moskva vunnit i en tät match. Senast mötte man Lokomotiv Yaroslavl där man vann med 4-3 efter förlängning. Just linan med Sigarev - Zackrisson - Bergström var inblandad i det mesta framåt och var den bidragande orsaken till att man tillslut kunde vinna matchen, dock var det gästerna som kändes hetare i matchen.

Gästande St Petersburg kommer med hyfsad form till matchen, eller vad säger ni om jag säger att man vunnit 15 av 15 matcher denna säsong? Jag skämtar inte!
Truppen är hur bra som helst och även om man gjorde en lite klenare insats de två sista perioderna mot Barys Astana senast, så är man rysligt vassa framåt och behöver inte många lägen för att göra mål. Man har nu hunnit göra 70 mål på 15 matcher och de fem senaste matcherna har man en målskillnad på 25-6.

Patrik Hersley gjorde som vanligt mål i powerplay senast och har nu gjort mål i fem raka matcher, där samtliga kommit i den spelformen. Man har tre spelare som är bland de fyra bästa poängplockarna i ligan, där Barys Astanas Nigel Dawes klämmer sig in på en tredjeplats.
Jag skulle påstå att man är för bra för den ryska ligan och man vinner med flera mål i varje match, bara motivationen finns där.

Sibir Novosibirsk har spelat över sin förmåga och sitter inte alls på samma spets som gästerna, där samtliga fyra linor hade varit en förstalina hos hemmalaget.

Speltips: 2 hcp -1.5 vilket betyder att gästerna måste vinna med minst två mål och jag kliver in med 4u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip