Vi tar en sväng ner till Tyskland där det inte bara är fotboll som gäller, utan här spelar man även hockey, en intressant liga som innehåller en del profiler. Jag kikar närmare på Nurnberg Ice Tigers som gästas av Schwenninger.

Nurnberg är ett av ligans bättre lag och revanschlusten lär vara stor efter förra säsongen, där man åkte ut i semifinal mot Grizzly Wolfsburg.
Man öppnade säsongen starkt genom att vinna fyra raka matcher i ligan där man imponerade i bortamatchen mot Kölner genom att vinna med 2-3. Detta ska sägas är en väldigt svår bortamatch. Därefter har man åkt på två raka förluster där matchen mot Augsburger var en riktigt dålig insats. Senast mot Adler Mannheim var man tillbaka med sitt fina spel och plockade poäng.
Man har fått behålla många av sina bästa spelare inför denna säsongen vilket alltid är en fördel inför kommande säsonger, framförallt i inledningen då lag som tappat många spelare måste få det nya laget att funka. Man har ju självklart tappat några tongivande spelare, men ersättare har man verkligen hittat.

Man har fått in backen Taylor Aronson som gjorde en fin säsong i KHL i fjol, och han ska täcka upp för tappade Jesse Blacker. Tom Gilbert har man plockat in, en kanonvärvning som gjort över 600 matcher i NHL. I övrigt har man kvar många skickliga spelare som Reimer, Reinprecht och Pföderl som är pålitliga poängplockare.

Schweninnger har även dem kvar mycket av sitt lag från i fjol, men även tappat några nyckelspelare. Värvningarna man gjort tycker jag inte innehåller mycket spets, utan där ser man mer ut att ha breddat en trupp som snarare behöver mer spets än just bredd.
Man har absolut inte skämt ut sig såhär i början av säsongen och står på tre segrar och tre förluster. Vinsterna har kommit mot likvärdigt motstånd och förlusterna har kommit mot Munchen och Adler Mannheim, två lag som håller samma klass som dagens motstånd.

Nurnberg är väldigt hemmastarka och förra säsongen vann man 20 av 26 matcher på hemmaplan, flest av samtliga lag. Denna säsong har man två vinster och en förlust, där förlusten som sagt kom på straffar mot Adler Mannheim. Detta ska hemmalaget vinna relativt enkelt då man har en bättre trupp och gjort bättre nyförvärv.

Speltips: 1 hcp -1,5 vilket betyder att hemmalaget måste vinna med minst två mål och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip