Ett formstarkt NY Islanders tar emot ett skadedrabbat Columbus natten till fredag hemma i UBS Arena, en match man ska ha goda chanser att vinna.

NY Islanders imponerade stort senast när man körde över Pittsburgh med 5-1 och man var bättre matchen igenom. Bland annat vann man skotten med 42-21 och spelare som Barzal och Lee stod för två mål var.
Innan dess slog man Florida med samma siffror, så det är fina insatser man gjort med tanke på det tuffa motståndet.

Laget har bra spelare som Barzal, Lee, Nelson och Dobson, men man har ingen storstjärna, utan samtliga spelare bidrar. I buren har man även Sorokin som varit väldigt stark under säsongen då han har en räddningsprocent över 92%, och med tanke på den fina formen så ska man kunna ta en ny seger.
Varlamov, Clutterbuck och Holmström förväntas missa matchen samtidigt som Pelech och Palmieri är frågetecken.

Columbus säsong har varit allt annat än bra då man ligger sist i conferencen, och det är bara Chicago som plockat färre poäng i hela ligan.
Senast blev det förlust mot just jumbon Chicago med 5-2 där man såg rätt bleka ut, och det var lagets sjätte raka förlust.
Nu väntar även en ny bortamatch och efter 13 spelade bortamatcher har man bara tagit två segrar, så spelet utanför hemmais är extremt svagt.

Inför matchen har man fått ett nytt tungt avbräck då Patrik Laine fått covid vilket gör att han ej kommer till spel här, vilket är blytungt då truppen håller en svag nivå.
I övrigt har man en lång skadelista där bland annat namn som Bean, Voracek, Danforth, Werenski och Jenner finns, så flera av lagets tongivande spelare saknas här.

Columbus är svaga på bortais och med mängder av tongivande spelare borta så ska man inte ha mycket att hämta i en tuff bortamatch mot formstarka NY Islanders, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Sorokin (Unconfirmed) - Korpisalo (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip