Sista gruppspelsmatchen väntar för NY Islanders när Montreal kommer på besök, och detta är en oerhört viktig match för hemmalaget.

NY Islanders förlust senast mot Washington innebar att man gav Pittsburgh att koppla grepp om den sista slutspelsplatsen, något de dock inte löste då de förlorade mot bottenlaget Chicago.
Med det sagt så har man fortsatt platsen i egna händer, och nu gäller det att kliva fram och leverera.

Nu när Montreal gästar så är det ett högst överkomligt motstånd man ställs inför och då man har spelare som Horvat, Lee, Nelson och Lee i laget så finns det bättre klass hos hemmalaget.
Romanov saknas samtidigt som Barzal och Wahlström även förväntas missa matchen.

Tuff uppgift för omotiverat Montreal

Montreal slåss i botten av tabellen och de två kommande matcherna ska bara spelas av innan det bli semester. Nu senast fick man stryk med 7-1 mot Toronto och fem av de sex senaste matcherna har slutat med förluster.
Man kommer inte med samma motivation som hemmalaget, och borta mot NY Islanders är ingen enkel uppgift.

Ser man på truppläget så är även det blytungt då man förväntas ha över tio spelare borta, däribland namn som Anderson, Caufield, Monahan och Dvorak.
Dessutom är spelare som Harris och Dach frågetecken, så truppen man ställer på isen är inte särskilt slagkraftig.

NY Islanders kommer med fullt fokus till denna matchen och här lär man knappat lämna något åt slumpen, och jag tror man tar en bekväm seger mot ett svagt Montreal.

Sorokin (Unconfirmed) - Montembeault (Confirmed)

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip