New York Islanders - Vegas Golden Knights

Goalies: Lehner (confirmed) vs Fleury (probable)

Intressant match i natt när formstarka Vegas Golden Knights gästar Brooklyn och NY Islanders.

New York Islanders säsong tycker jag sett helt okej ut och jag tycker faktiskt man spelat bättre än vad jag förväntat mig av laget. Utan Tavares kändes det som laget saknade en tydlig ledare men jag tycker många spelare tagit sitt ansvar. Man befinner sig på en tredjeplats i metropolitan divison och har med det alltså en slutspelsplats för tillfället. Senast föll man dock med 2-1 efter straffar mot divisionsrivalerna Pittsburgh Penguins i en mycket jämn match där jag faktiskt tyckte att Islanders gav bort matchen. Detta pga av alla missade lägen i numerära övertag laget skaffade sig. Islanders hade bland annat 4 raka PP i första perioden där man inte lyckades konvertera. Efter att årets succéspelare A.Beauvillier ändå gett Islanders ledningen så hade man bra lägen att säkra vinsten men återigen visade sig ineffektiviteten kosta laget matchen. Penguins hittade en kvittering i början av tredje perioden och tog matchen till extrahockey. Coinflip där och denna gången föll Islanders alltså efter straffarna.

Vegas Golden Knights verkar hittat spelet igen och man börjar rada upp segrar och kanske kan man nå upp till samma kvalité man hade förra året. Det börjar åtminstone bildas tendenser till det fina spel man hade förra säsongen. Man kommer senast från en 4-2 seger hemma mot Dallas Stars och är därmed 8-2-0 senaste 10 matcherna. Matchen mot Dallas var en rätt jämn sådan där Stars stod för matchens första mål men där Vegas sakta tog över matchbilden och styrde tempot större delen av matchen. Efter en fruktansvärt bra andraperiod hade lagen en 3-1 ledning som man lyckades styra in i mål till slutresultatet 4-2.

Om vi då tittar på nattens match tycker jag vi har en lite väl stor underdog, på hemmais. NY Islanders verkar bolagen underskatta i detta möte i min mening och man har målat upp Vegas som stora favoriter. Om du frågar mig tycker jag Islanders är helt okej i år och ska inte underskattas. Speciellt inte på hemmais. Laget har haft problem i PP och det var också anledningen till att man inte fick med sig båda poängen mot Penguins. Man åkte bra skridskor men ineffektiviteten kostade laget segern. Vegas är bra nu men jag ser främst Vegas som en svårslaget hemmalag och på bortais, speciellt mot Eastern Conference lag har man det inte lika lätt (antar pga av den långa tidsskillnaden och långa resan). Dessutom har man faktiskt aldrig slagit NY Islanders då man föll i fjolårets två möten med Islanders med 2-1 samt 6-3. Nej jag tycker hemmalaget står på tog för högt här och väljer att investera på hemmasegern. Moneyline (ML) funkar men jag tar raka seger till höga 3.10. Nattens spel är alltså

Match: New York Islanders - Vegas Golden Knights
Spel: 1
Odds: 3.10
Insats: 4/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip