New York Islanders - Washington Capitals

Goalies: Greiss (confirmed) vs Holtby (confirmed)

New York Islanders gästas i natt av de regerande Stanley Cup mästarna Washington Capitals. Ett Caps som är skadedrabbat och saknar stora pjäset, men som trots allt radat upp vinster.

New York Islanders var väldigt ifrågasatta inför säsongen då man såg ut att bygga om laget helt efter den stora traden av John Tavares. Truppen såg lite tunn ut men jag tycker verkligen Islanders fått ihop spelet bra och verkligen spelat bra ishockey sett till de förutsättningar man har. Man ligger just nu 3a i Metropolitan divison och har alltså en slutspelsplats med ett record på 12-8-3. Laget står på 2 raka vinster där man kommer från två riktigt bra insatser, senast en övertygande seger med 4-1 mot Carolina Hurricanes. Dessförinnan slog man New Jersey Devils med 4-3 efter OT, i en match där man borde avgjort efter FT men en sen kvittering med 13 sekunder kvar räddade en poäng för Devils. Rättvisan segrade i OT och Islanders ser heta ut med Matt Barzal i spetsen. Spelare som Eberle och Anders Lee och inte minst Beauvillier har sett stekheta ut och man har verkligen offensiv kraft som heter duga.

Washington Capitals har skadeproblem där spelare som TJ Oshie, Kuznetsov och Orpik saknats. Utan de två stora forwarsstjärnorna och den stora backgiganten Orpik så är Caps i mina ögon inte alls lika bra men laget verkar hittat sätt att vinna ändå. Även om spelet inte klickat 100% har laget 5 raka vinster och senast slog man NY Rangers med 5-3. Dock måste man kolla till hur Caps spelar och man för inte matcherna i samma tempo och på samma sätt när man har dessa spelare i laget.

Om vi tittar på nattens matchup tycker jag Islanders har bra chans till att bryta Caps segersvit här. Man spelar riktigt bra hockey just nu och har hittat ett bra balanserat spel Trotz som coach. Målvaktsspelet av Greiss denna säsong har sett stabilt ut och man möter ett Caps som jag tycker fått med bättre resultat än vad man förtjänat spelmässigt. Matchen Caps vann mot Wings var ett rent rån och nån gång bör spelet tala i resultatet också. Kan bara Islanders hålla sig borta från utvisningar så tycker jag man ska vara favoriter här på hemmais mot Caps som är skadedrabbat och inte spelat speciellt bra. Jag kommer därför spela

Match: New York Islanders - Washington Capitals
Spel: 1
Odds: 2.60
Insats: 4/7u
Bolag: Goliath , OHMbet, bet365
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip