New York Rangers - Edmonton Oilers

Goalies: Lundqvist (probable) vs Talbot (probable)

Tidiga matcher från NHL under kvällen vilket gillas enormt för oss svenskar som kan få följa världens bästa hockeyliga på bästa sändningstid. Jag har valt att titta närmare på NY Rangers och Edmonton Oilers.

NY Rangers har inlett säsongen som väntat. Katastrofalt. Kort och gått, laget ser totalt offside ut och jag vet inte om nya coachen David Quinn vet själv hur man spelar försvarsspel i hockey? Rangers började säsongen med att förlora väntat hemma mot Nashville efter en helt okej insats. Efter den matchen har helvetet brakat loss och jag vet inte riktigt hur man ska definiera Rangers hockey. Man föll mot Sabres väntat on the road, men mot Carolina hade man en bra chans att ta säsongen första seger efter att man tidigt skaffat sig en 2-0 ledning. Istället slutar man spela hockey och bjuder Canes på mål efter mål och trots att man ständigt återtar ledningen så blandar man dåligt målvaktsspel med turnovers. Detta gjorde att Canes tillslut kunde vinna med förödande 8-5.

Senast ställdes man mot Erik Karlssons San Jose Sharks, och återigen gör man en plattmatch. Ni kanske tycker jag är konstig här då Rangers vann matchen med 3-2 efter OT. Men ni som såg matchen vet jag pratar om. San Jose Sharks totalt dominerade matchen och hade en 1-0 samt 2-1 ledning och malde på. Henrik Lundqvist gjorde en jättematch och räddade laget flertaget gånger och var den ENDA anledningen till att man inte föll med 5-6 mål. Istället utnyttjar man ett par kontringar och vips så tog man matchen till OT, där alla vet är 50/50 och denna gång hade man turen på sin sida. Försvarsmässigt ser det fortfarande uselt ut och Rangers släppte till hela 43 skott emot sig senast. 

Edmonton Oilers då? Laget inledde med global series här i Sverige, och i Stockholm. Man ställdes mot NJ Devils i en svår match och det slutade med att man förlorade med 5-2 rättvist. Laget åkte efter det direkt tillbaka och dirket till Boston då man valde att förbereda sig inför matchen med Boston Bruins där. Laget fick 4 dagar i Boston för att återhämta sig från jetlag osv. Dock är det aldrig bra för spelare att vara på resande fot och få sämre uppladdning än vad man får på hemmaplan. Det tycker jag också märkes mot Bruins då Oilers inte riktigt kom upp i nivå. Trots att McDavid hade show i början av matchen bröt Bruins ner laget sakta med säkert och vann tillslut med klara 4-1.

Till kvällens möte då? Nu har Oilers fått ett par rejäla dagar i Nordamerika igen och laget bör återhämtat dig 100% från den långa resan från Sverige. Connor McDavid känns stekhet som vanligt, men resten av laget har lite att bevisa. Från Rangers sida ser jag stora brister i laget och man har en defensiv som är under all kritik. Det tror jag kan bli ett stort problem när ligans snabbaste spelare i Connor McDavid gästar och jag tror det blir svårt för de att hänga med. Självklart vet jag om att Rangers har haft lätt historiskt mot Oilers och har 5 raka vinster mot de, men dock baserar jag kvällens spel på vad jag sett lagen prestera, och jag tror Rangers bristande försvar blir skillnaden mot snabba Edmonton Oilers. Därför blir kvällens spel

Match: NY Rangers - Edmonton Oilers
Spel: 2
Odds: 2.45
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas , 888sport , Unibet
Spelstopp: 19:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip