New York-derby väntar under söndagskvällen svensk tid när NY Rangers tar emot NY Islanders i Madison Square Garden, och här tar jag ställning för hemmalaget.

NY Rangers slåss i toppen av conferencen då man ligger på en tredjeplats, och man har bara tre poäng upp till ettan Boston som man dessutom har två matcher mindre spelade än.
Formen på slutet har varit stark då man gjort flera bra insatser, och man har slagit lag som NJ Devils, Carolina och St Louis.
Nu senast slog man även Pittsburgh med 4-7 där man visade upp en riktigt bra effektivitet.

Panarin leder den interna poängligan med 93 poäng, vilket gör honom till femma i hela ligan.
Utöver honom har man Fox, Zibanejad, Kreider, Roslovic och Trocheck i truppen, så man har helt annan klass än gästerna, något jag tror man visar här.
Chytil, Rempe, Wheeler och Trouba saknas.

NY Islanders åker på en ny förlust

NY Islanders slåss längre ner i tabellen och till skillnad mot hemmalaget har man inget andrum i kampen om slutspelsplats då man är i gränsen.
Efter en fin period på sex raka segrar har man nu tre raka nederlag där man senast föll mot Ottawa efter förlängning, så formen ser ut att vara på väg åt fel håll.

Man trivs även bäst inne i sin egen hemmaarena och nu när det väntas bortamatch, om än i samma stad så är det ett minus. Man har inte heller samma spets i truppen som hemmalaget även om man har några skickliga spelare offensivt i truppen, och jag tror risken är stor för en ny förlust.
Mayfield saknas samtidigt som Bortuzzo är dtd.

NY Rangers form pekar åt rätt håll och då man också är det mer kompletta laget så ska man ses med goda segerchanser, och jag går på hemmaseger i matchen.

Shesterkin (Unconfirmed) - Sorokin (Confirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Coolbet
This is the stats tab
This is the post tip