Dags för åttondelsfinalen mellan NY Rangers och Pittsburgh att dra igång natten till onsdag, och här tror jag att en hemmaseger är att vänta.

NY Rangers har stått för en väldigt fin säsong hittills då man i grundserien slutade på en fjärdeplats i conferencen, och man kom före lag som Tampa Bay och Boston.
Mycket av framgångarna har varit den starka defensiven man visat upp då man bra släppte in 207 mål, och det var bara Carolina som släppte in färre i hela ligan.
Det ska även nämnas att man haft en lysande målvakt i Shesterkin som ligger på 93,5% i räddningsprocent, vilket är magiska siffror.

Man har saknat stjärnan Panarin på slutet, vilket är ett stort avbräck då han gjort 96 poäng i grundserien. Han förväntas dock vara redo för spel här, men även utan honom så ska man ses med goda segerchanser då man har en stark defensiv samtidigt som namn som Zibanejad, Kreider och Strome finns offensivt.
Blais och Motte förväntas missa matchen.

Pittsburgh slutade på en sjundeplats i grundserien efter att man spelade ihop 103 poäng, och överlag har säsongen varit bra.
Mycket har kretsat kring spelare som Crosby, Guentzel, Rust och Malkin som ska leda laget framåt, och de har samtliga presterat bra.
Man har även fått in Rickard Rakell i truppen vilket gör offensiven ännu vassare, och han har även sett bra ut.

Inför denna matchen riskerar man dock att fortsatt sakna sin förstemålvakt Tristan Jarry då han saknats en tid, och det vore ett stort minus om han missar matchen. Känslan är dock att man får det riktigt tufft oavsett då hemmalaget imponerat klart mer hittills under säsongen.

NY Rangers har sett riktigt starka ut defensivt under säsongen och här kommer spelare som Crosby, Rust och Guentzel få det tufft offensivt, och jag tror att vi får se en hemmaseger här.

Shesterkin (Unconfirmed) - DeSmith (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT



This is the stats tab
This is the post tip