New York Rangers - Washington Capitals

Goalies: Pavelec (confirmed) vs Grubauer (probable)

NHL är tillbaka efter ett mindre juluppehåll och vi bjuds på hela 11 matcher i natt. Jag tycker mig hittat ett intressant spel i mötet mellan NY Rangers och Washington Capitals.

NY Rangers har gått 5-3-2 senaste 10 matcherna man spelat och man åkte på andra raka förlusten senast då man 3-2 föll hemma mot Toronto Maple Leafs. Rangers har haft svårt att hitta de rejält lång vinstsviterna där allt klickar. Mot Leafs fick man hela tiden jobba från underläge. William Nylander gav Leafs ledningen sent i första perioden och sedan gjorde Ron Hainsey 2-0 direkt i upptakten av andra perioden. Efter detta blev uppförsbacken för stor och varje gång Rangers kom närmare ryckte Leafs ifrån på nytt. En tung match helt enkelt där Ranger inte kom upp i nivå.

Washington Capitals känns i år inte lika tunga som man var förra säsongen och även om laget har kvalité är man sårbara. Laget har två raka förluster där man först gjorde en riktigt svag insats där man föll mot ett av ligans sämsta lag Arizona Coyotes på bortais med 3-2 efter övertid och sedan följde man upp den matchen med att vara ännu mer usel mot Vegas Golden Knights där man blev nollade i 0-3 förlusten. Caps har mycket mer att ge och behöver höja sig ett par nivåer om det ska bli vinst i natt.

Som sagt är detta ett riktigt roligt möte på förhand i en matchup som brukar kunna ge sevärd hockey. Caps har som sagt varit riktigt svaga på denna bortaturné och juluppehållet kom lägligt. Nu har laget fått vila upp sig rejält och jag räknar därför med att laget kommer vara heta i natt. Detsamma gäller NY Rangers som brukar gasa 100% på hemmais där man hittills i år öst in mål. Båda lagen förväntas starta sina backups i mål, dvs Grubauer för Caps och Pavelec i Rangers. Dessa målvakter bör kunna öppna upp för en del mål då båda ha höga GAA på ca 3.00 mål/match.