New York Rangers - Winnipeg Jets

Goalies: Lundqvist (confirmed) vs Hellebuyck (confirmed)

Ett problematiskt New York Rangers spelar B2B i natt mot ett annat B2B-lag när Winnipeg Jets gästar.

New York Rangers som haft det riktigt tufft på slutet föll senast igår mot Montreal Canadiens med klara 5-2. En match man låg efter från första minuten och aldrig riktigt kom in i den. Rangers form sviktar och laget har 4 förluster på sina 5 senaste matcher och laget som hade en sådan fin form i november verkar tappat spelet helt. Mot Habs igår släppte man tidigt in 1-0 efter att Shea Weber dunkat in sitt första mål för säsongen. Samma Weber utökade till 2-0 precis innan första perioden var över vilket var ett mentalt viktigt mål. Det syntes på Rangers som inte var där i början av andra perioden utan man släppte in både 3 och 4-0 tidigt i andra. Habs kunde sedan kontrollera matchen in i mål och vann övertygande med 5-2.

Winnipeg Jets spelade även de igår och vilken match det blev mot New Jersey Devils. Detta Jets som spelat förvånansvärt bra och stabilt på bortais där man vanligtvis inte är lika starka gjorde en imponerade match on the road där man spelade smart och disciplinerat. Även om man släppte in matchens första mål så hade man tålamod och när väl lägena dök upp satte man dit då. Detta gjorde att man vände underläget 1-0 till ledning 1-3 i trejde perioden och det såg ut som Jets skulle ta en stabil seger. Devils fick oväntat liv i slutet av matchen och lyckades osannolikt göra både 2-3 samt 3-3 med endast 2 minuter kvar av matchen. I OT fick dock Jets sista ordet då Mark Scheifele avgjorde med endast 17 sekunder kvar av förlängningen. Jets har därmed 2 raka vinster.

I natt är som sagt båda lagen B2B men det är som att båda lagen förberedde sig inför nattens match då båda valde att ställa över sina förstamålvakter igår och därmed spelar både Henrik Lundqvist och Connor Hellebuyck i natt. Det är B2B och Rangers har varit bra på hemmais, men jag tycker det finns klara faktorer som gör att jag tror på bortalaget här. Första är att Rangers form har försvunnit helt och självförtroendet finns inte där. Detta är något som coach David Quinn uttryck i media och han det är rätt tydligt att laget har beskymmer. Annat är det för Winnipeg Jets som för det första är ett mycket mer komplett lag än Rangers, men som också spelar med bra självförtroende. Man vet att man är bra och spelat metodiskt hela matcherna och stressar aldrig upp sig i onödan. Man tog en känslomässigt stark vinst igår och positiv energi flödar vilket gör att jag tror Jets kommer ha mer energi i nattens B2B möte då de kommer från postiv insats medan Rangers kommer från en negativ.

Med detta samt att Jets är det klart bättre laget så ser jag bortalagets vinstchanser som stora här och allt över 2.00 gånger pengarna känns bra. Nattens spel blir därför

Match: New York Rangers - Winnipeg Jets