Söndag och det brukar i all regel betyda hockeyettan med en massa matcher. Idag kommer vi fokusera på toppmötet i den östra serien mellan Nyköping och Visby. Det är två lag i bra form, men där också ett av lagen faktiskt saknar ett par viktiga spelare och det fäller avgörandet idag. Visby har fortfarande mer att ge enligt mig.

Nu ska vi ge oss på detta Visby ännu en gång och senast i fredag lyckades dem släppa in 3-2 med tretton sekunder kvar av matchen och vi fick rätta rött. Idag hoppas vi att de kan ge oss lite tillbaka när de åker till Nyköping. Jag kommer stå fast vid att Visby har något väldigt spännande på gång. Man har ett komplett lag skulle jag säga, men man måste börja få lite utdelning offensivt för det spelövertag man ofta har. Det kanske helt enkelt passar laget att spela mot bättre lag än att möta de här sämre lagen som man förväntas vinna över och göra en massa mål på. I vilket fall så ligger man på samma poäng som Nyköping och dagens match tycker jag att man bör ha bra chans i med tanke på hemmalagets avbräck. Visby är ganska strukturerade och mot ett hemmalag med offensiva avbräck så bör det vara gynnsamt.

Nyköping saknar flera viktiga offensiva kort

Nyköping må vara ett starkt offensivt lag över sina fyra femmor och senast lyckades man vinna hemma mot Wings med 3-2, trots att man även då saknade ett gäng spelare. Dagens match är garanterat av det tuffare slaget och framförallt så är Visby en svårare motståndare än Wings. De som saknas framförallt i Nyköping är Pontus Karlsson, Albin Kedbrant, Linus Lundström och kanske deras bäste back Alexander Stensson. Det är blytunga avbräck såklart och även om man har en bred trupp och flera andra som kan kliva fram så är det just såna namn som kan behövas i de tuffare matcherna. I mitt tycke i och med dessa avbräck så tycker jag Visby har en bra uppgift framför sig och förhoppningsvis så utnyttjar man detta.

Visby har en tuff uppgift framför sig, men den blir helt klart mer rimlig när man vet om att Nyköping saknar flera viktiga spelare. Jag testar Visny inklusive övertid/straffar till oddset 1.86 hos Unibet med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip