Tisdag och det bjuds på tre matcher från SHL där vi denna gång kommer att kika närmre på matchen mellan ett lag i kris och ett lag som har en klart uppåtgående formkurva. Frågan är om Örebro kan visa tillräckligt med desperation för att vinna mot ett formtoppat Frölunda? Jag tror inte det.

Örebro har gjort förändringar i båset den senaste veckan och in tillbaka i båset kom Niklas Eriksson. Sedan hans ankomst har fortfarande laget inte gjort några mål framåt och även om motståndet senast mot Växjö var av det tuffaste slaget så kan man tycka att något mål framåt bör man ha gjort. Innan Vöxjö mötte man Oskarshamn på hemmaplan och blev även där nollade, vilket är märkligt då Oskarshamn är ett av de svagaste lagen defensivt i ligan. Det säger väl en del om Örebros offensiva hot just nu.

På pappret tycker jag ändå det finns en hel del spännande spelare i Örebro om man tittar spelare för spelare. Man har spelare som Bromé, Björninen, juniorstjärnan Lekkerimäki samt även ett gäng spelskickliga backar. Nog kan man tycka att man har lag för den övre halvan, men man har helt enkelt inte fått sitt spel att rulla som man vill. Hemma emot Frölunda blir det tufft oavsett och speciellt med tanke på läget i laget för tillfället.

Frölunda imponerade senast

Frölunda fortsätter att gå ifrån klarhet till klarhet. Senast tog man lite oväntat en ny skalp borta mot formstarka Skellefteå. Man stod återigen för en prickfri defensiv insats och jag tycker mig se samma mönster gång på gång från detta Frölunda, speciellt när man spelar på resande fot. Man gillar att dra ner tempot på matchbilden och ligga rätt i banan, vilket också resulterar i få insläppta mål bakåt. Det är på något sätt lite likt Växjös försvarsspel och vi vet alla hur starka Växjö är i egen zon.

Offensivt så har Malte Strömwall äntligen börjat få lite utdelning och det är viktigt för laget. Det var lite synd att nyförvärvet Jayden Halbgewachs gick av med en fraktur senast då han har stått för en fin start. Dock i ärlighetens namn så tycker jag han är en medioker spelare och han kan lätt ersättas av någon annan. Jere Innala är tillbaka sedan en tid bakåt och är så viktig som han förutspås att vara.

Jag räknar med att ett av seriens starkaste lag för tillfället har bra chans mot ett lag med ett otroligt dåligt självförtroende. Örebro kommer att få svårt att lirka upp ett tight Frölundaförsvar och offensivt så lär gästerna hota och få sina chanser. Vi testar Frölunda inklusive övertid/straffar till oddset 1.89 hos Unibet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip