Örebro ska här ut och göra årets sista match då nästa match i SHL inte spelas förens 3 januari, så man lär komma ut riktigt på hugget här.
Man kommer även till matchen men fin form då man efter en tyngre period ryckt upp sig och tagit fyra raka segrar, och närmast kommer man från en seger på hemmaplan med 6-3 seger Leksand.
Just hemmaplansfördelen ser jag som ett stort plus i matchen då man är ruskigt starka hemma i Behrn Arena där hela 28/44 spelats in, och man är med det ligans näst bästa hemmalag.

Till denna matchen återkommer både Muzik och Marenis, spelare som dock inte påverkar nämnvärt.
På den negativa sidan så är Rodrigo Abols ett frågetecken då det är 50/50 att han kommer till spel, och det vore ett klart kännbart avbräck. Man har dock namn som Holm, Brome, Leino och Näkyvä i laget, så det finns helt klart tillräckligt med kvalitet att vinna matchen.

Luleå är ett lag som inte alls levererat som förväntat då man just nu ligger på en åttondeplats, en placering som inte är godkänd även om det är jämnt i tabellen.
Man hade nyligen en svit med fem raka förluster där man bland annat fick stryk mot Växjö med klara 7-2, siffror som inte alls imponerar. På slutet har det gått bättre då man tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det har dock varit mot lag som finska Jukurit samt Malmö och Färjestad, så motståndet är tuffare här.

Mario Kempe ska vara redo för spel i matchen och det är ett god nyhet för laget som gjort minst mål i hela ligan. Ser man på laget i övrigt så har man ett bra lag, men man har inte alls samma spets som i fjol när Omark och Andreasson stack ut offensivt, och trots en del segrar på slutet så tycker jag hemmalaget är befogade favoriter i matchen.

Speltips: 1 hcp 0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip