SHL.s enda match bjuder Örebro och Malmö på, och jag har min idé klar i matchen.

Örebro kommer till denna matchen från två raka förluster på bortaplan där man förlorat mot Oskarshamn och Brynäs, resultat som inte imponerar, men då har matcherna spelats på bortais.
Nu är det hemmaplan och där har man varit otroligt starka under säsongen då man vunnit 19/24 matcher, vilket betyder att det bara är Växjö som varit starkare på hemmais, så det är inte lätt som gäster att komma och plocka poäng i Behrn Arena.

Man ligger på en sjätteplats i tabellen vilket just nu betyder att man har en kvartsfinalplats. Man slåss dock med Frölunda som ligger tre poäng efter, så det gäller att fortsätta att vinna matcher, speciellt då man också har chansen att gå om Luleå, vilket skulle betyda att man går upp på en femteplats.

Truppen håller en bra nivå med spelare som Abols, Kovacs, Rendulic och Leino i laget för att nämna några av lagets vassaste spelare offensivt, men det finns klart fler spelare som håller en bra kvalitet, och här bör man ha en bra segerchans.

Malmö kommer från en 6-1 förlust mot Skellefteå där man var det klart svagare laget, och faktum är att man bara fick iväg tolv skott på mål, en siffra som är direkt svag.
Det var lagets tredje raka förlust efter en period med åtta raka segrar, så formen pekar åt helt fel håll.

Man ligger på en tiondeplats i tabellen vilket gör ett man just nu innehar en plats till åttondelsfinalerna, och den platsen vill man behålla. Man har Linköping två poäng bakom sig så det gäller att ta några poäng till för att känna sig säkra. Man har dock spelat två matcher mindre, så det ser fortsatt bra ut.

Till denna matchen har Adam Johnson valt att lämna klubben då han inte trivts, och det är en försvagning för laget framöver då han gjort tolv poäng på 21 matcher.
Positivt är annars att Alsenfelt är tillbaka i laget.
Nu är det även bortaplan igen och där har man bara vunnit 9/23 matcher vilket är en svag siffra, och här tror jag återigen man får lämna isen utan poäng.

Örebro har fördel av hemmaplan i denna matchen och där har man sett riktigt bra ut, något jag tror Malmö får känna på här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip