Örebro jagar revansch efter 2-0-förlusten mot Leksand senast och detta genom att ta emot Oskarshamn på hemmais.

Hemmalaget Örebro har vunnit tre av deras fem senaste framträdanden i SHL. Alla dessa segrar är på hemmais och förlusterna har således kommit på bortais. När Örebro var i farten senast nollades de av Leksand borta och nu väntar chans till snabb revansch på hemmais. Här hade de Timrå på besök senast, då vann hemmalaget med 3-0 och tog tredje raka vinsten på just hemmais.
Ikväll går de för fjärde raka för att haka på lagen i kampen om en slutspelsplats och jag tycker att mycket talar för att de lyckas.

Oskarshamn gästar med hygglig form. IKO hade de regerande mästarna på besök senast och då förlorade de hemmamatchen med 4-2. Senast de agerade bortalag gästade de Färjestad i Karlstad och då gick IKO och vann överraskande med 4-1. Faktum är att Oskarshamn har vunnit tre av deras fem senaste matcher, men i Örebro har de inte haft det lätt.

Örebro har sex raka vinster mot Oskarshamn på hemmais.
Vinner de ikväll igen så förlängs sviten till sju raka och min teori är att hemmalaget har vad som krävs för att lösa det, men det kanske krävs mer än tre perioder?

SPELTIPS
Rodrigo Abols är en klasspelare i SHL. I fjol gjorde han 45 poäng på 56 SHL-matcher i Örebro.
Ikväll gör han minst en poäng till 1.50 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip