Örebro tar emot Oskarshamn på hemmaplan i en match man blir klara favoriter, lite väl stora i mina ögon.

Örebro kommer närmast från en 3-2 förlust mot Frölunda där man trots nederlaget stod för en fin insats, och Arntzen släppte något billigt skott i matchen.
Innan dess slog man HV71 där man dock blev räddade av Enroth som gjorde en ruskigt bra insats, och där var man inte lika bra som senast.

Man trivs klart bäst på hemmaplan och det är en fördel. Samtidigt har man spets i Abols, Näkyvä, Brome och Leino, så man har en fin trupp, men att man bara ska gå ut och vinna denna matchen blir ingen enkel uppgift.

Oskarshamn ligger på niondeplats i tabellen och man ligger just nu på en åttondelsfinalsplats. Man har dock inget större gap till lagen nedanför, så man måste börja vinna matcher. Just formen på slutet har varit helt okej även om man kommer från två raka nederlag då man sett till de tio senaste omgångarna tagit sex segrar, och man har även spelat bra på bortais.

I laget finns det sylvass spets i Karlkvist, Suomela, Smejkal och Oksanen, så man har två giftiga kedjor offensivt, och även om det är tunnare där bakom så finns helt klart kapacitet att störa Örebro i matchen.

Har Oskarshamns spetsspelare en bra kväll så kommer Örebro få problem i egen zon, och jag köper inte alls att man ska vara solklara favoriter i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip