Örebro och Skellefteå ska göra upp i den sista omgången i grundserien, och här tror jag vi får se en bortaseger.

Örebro hade inför senast tagit två bekväma segrar mot Djurgården med 0-3 samt Oskarshamn med 1-4 där man även stod för stabila insatser.
Nu senast gick det dock inte att känna igen laget då man stod för en högst tveksam insats, och man förlorade helt rättvist mot Linköping med 4-0.
Trots en hel del offensiv skicklighet i laget så skapade man alldeles för få heta lägen i matchen.

Man har en sista chans att lösa en direktplats till kvartsfinalen men då krävs det tre poäng samtidigt som Färjestad kammar noll mot Växjö, vilket absolut är fullt möjligt, men med den senaste insatsen på näthinnan känns en seger rätt avlägsen.

Skellefteå har växlat upp på slutet och inför denna matchen ståtar man med fyra raka segrar där man slog Luleå borta med 3-4 efter straffar senast, vilket betyder att man tog över andraplatsen.
Man har fortsatt chansen att ta hem seriesegern men då krävs det en seger på ordinarie tid samtidigt som Rögle förlorar mot Timrå under ordinarie tid. Det viktiga är dock att behålla andraplatsen i tabellen, så det finns en hel del som står på spel i matchen.

Kikar man på truppen så har man massor av kvalitet i spelare som Karlsson, Lindström, Möller, Johnson och Hugg för att nämna några.
Senast var även viktiga backen Pudas som gjort 44 poäng på 41 matcher tillbaka och det är ett stort plus, och med tanke på spelet i de senaste matcherna borta man vara favoriter i matchen.

Båda lagen har en del att spela om men med tanke på den slätstrukna matchen från hemmalaget senast så bör man få det tufft mot ett Skellefteå som håller en hög nivå, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip