Tabellåttan Örebro tar emot trean Skellefteå hemma i Behrn Arena, men trots hemmafördelen så bör man få det tufft.

Efter en fin start på säsongen för Örebro med fem segrar på de sju första matcherna så har det gått något tyngre, och till denna matchen kommer man med tre raka förluster.
Nu senast blev det förlust mot Rögle med 4-2 där man var med hela vägen till slutet av matchen, men där punkterade Ludwig Larsson matchen med sitt 4-2 mål i öppen kasse.
Det var dock en bättre insats än i matchen innan mot Brynäs, men det finns helt klart mer att önska.

I Bern Arena har man hittills varit urstarka då man vunnit fyra av sina fem matcher, så det är en klar fördel att få spela hemma.
Ser man till truppen så finns det flera ledande spelare som inte kommit upp i nivå, däribland Rodrigo Abols som bara gjort två poäng på tio matcher. Nu gjorde han visserligen mål senast, men man kräver klart mycket mer än en spelare av hans kaliber.

Skellefteå kommer närmast från en 2-5 förlust hemma mot Frölunda där det var helt jämnt efter två perioder. I den sista perioden ryckte dock gästerna ifrån och vann bekvämt.
Man har gjort en bra inledning på säsongen då man ligger på en tredjeplats, speciellt med tanke på att man kombinerat ligaspelet med spel i CHL.
Nu är det dock ingen match i CHL förens i mitten av november, så man kan fokusera helt och hållet på ligaspelet.

I truppen har man Pudas och Möller som båda står på 14 poäng efter tio matcher, så de har verkligen levererat. Den sistnämnda saknas dock vilket är ett minus.
Utöver dessa namn finns det även hög kvalitet i spelare som Hugg, Wingerli, Johnson och Pär Lindholm, så man har en riktigt bra bredd i laget, och som lag är man ett av ligans bästa.

Örebro trivs bra på hemmaplan och det är där man tagit klart flest poäng. Man kommer dock med tre raka nederlag inför matchen och nu möter man ett Skellefteå med hög kvalitet i truppen, en uppgift som känns för tuff.

Speltips: 2 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip