Örebro skaffade sig övertag i matchserien mot Skellefteå senast i och med segern, och nu när man vänder till hemmaplan ska man inte räknas bort.

Örebro är framme i semifinal där det i första matchen var bortais mot serietvåan Skellefteå.
Man var inte oväntat rätt klara underdogs i matchen, men man stod för en väl spelad bortamatch då man vann med 2-5, och visst är siffrorna lite i överkant då två av målen kom i öppen kasse.
Likväl vann man, och med tanke att man inte glänst på bortais under säsongen var det starkt.

Nu är man tillbaka i Behrn Arena och där är man absolut inte lätta att möta då man var det tredje bästa hemmalaget i grundserien. Ser man även till mötena på hemmais mot just Skellefteå har man vunnit båda under säsongen, och med spelare som Abols, Brome och Holm blir jag inte förvånad om man tar en ny seger.

Skellefteå kan få problem

Skellefteå slutade tvåa i grundserien och i kvartsfinalen vann man med 2-4 i matcher mot Rögle. Nu fick man dock ingen kanonstart i semifinalen då man brände hemmamatchen, och just nu är det Örebro som har fått hemmaplansfördel, vilket man nog inte är nöjda med.
Nu gäller det dock att vända tillbaka på detta direkt, för att vända 2-0 i matcher blir ingen enkel uppgift.

Det är dock enklare sagt än gjort då Örebro borta är en riktigt lurig match då de är ett av ligans bästa hemmalag. Visst har man gjort det bra på resande fot, men för Skellefteås del är bortais ett litet minus då man varit klart bättre hemma, och detta kan bli en jobbigt kväll för laget.

Skellefteå är i grunden ett bättre lag än Örebro med namn som Hugg, Lindström, Johnson och Pudas för att nämna några av spelarna. Örebro har dock vind i seglet efter segern senast, och på hemmais är man alltid svårslagna.

Speltips: 1 asian 0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip