Med tre omgångar kvar ska vi titta på ett möte som så många andra är otroligt viktig inför de avslutande matcherna. Örebro spelar för att behålla sin play-in plats och Skellefteå kan med en seger säkra hemmafördel i kvartsfinalen, vilket såklart står högt i värde. Min tanke går åt det mest kompletta laget i detta möte.

Örebro har vi skrivit om mycket här på slutet och det med tanke på att lagets faktiskt äntligen har hittat någon typ av form. Senast borta emot HV 71 gick det inte riktigt hela vägen efter att hemmalaget avgjort i den sista perioden. Nya tag nu och denna match är minst lika viktig, om inte än viktigare. Man har tre poäng tillgodo på både Malmö och Rögle och givetvis vill man behålla sin topp tio-placering, vilket säkrar fortsatt spel. Formen är god trots förlusten senast och tränarbytet som till en början inte såg ut att gett nåt utfall, har tillslut visat sig ge lite resultat ändå. Örebro är ett klart bättre lag nu än vad man var för fyra-fem veckor sedan. Oavsett form och kapacitet så står ett av seriens bästa lag på andra sidan och den uppgiften kommer att bli tuff.

Oscar Lindbergs form skojar man inte bort

Gästerna uppe ifrån norr har mer eller mindre säkrat hemmafördelen, men för att vara helt på säkra sidan så krävs minst två poäng med sig hem. SAIK har de senaste månaderna varit det kanske bästa laget om man ser till jämnheten. Man har ständigt levererat och poängen har trillat in i rask takt. Senast emot Färjestad så orkade man inte riktigt, men stjärnan Oscar Lindberg fortsatte sin galna form med ytterligare ett mål. Det verkar inte heller spela någon roll om man spelar borta eller hemma, utan man är starka oavsett spelplats.

Denna match tror jag kommer bli en tight tillställning och det tror jag absolut inte gynnar Örebro. Närkelaget har haft problem med målskyttet och Skellefteå är ett av ligans bästa defensivt och har dessutom Linus Söderström i kassen. De kommer ha svårt att skapa målchanser och framförallt inte tillräckligt med chanser för att kunna göra fler mål än Skellefteå. Det är min tanke iallafall. SAIK har en bredd offensivt som Örebro inte har och det gör att man borde ha klart bäst chans att vinna denna match.

Tufft, tight och målsnålt är något jag förväntar mig där gästernas starka offensiv tillslut briljerar. Jag tar därför tvåan inklusive övertid/straffar till oddset 1.85 hos Unibet och spelas med en medelinsats. 1-3 till Skellefteå?

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip