En lång lång grundserie börjar gå mot sitt slut då vi nu är inne i mars månad. Första matchen för dagen som jag väljer att skriva om är Örebro - Växjö. En match där man kanske egentligen borde reka Örebro med tanke på hur viktiga poäng som står på spel för dem samtidigt som Växjö redan vunnit serien, men det kommer jag inte göra. Spelet för dagen blir Växjö -1.5 till 2.70 hos William Hill med en flatinsats.

Det jag var inne på nyss, Örebro ska vara det ofantligt taggade laget här och Växjö kan egentligen bara åka av denna matchen om man vill. Men så tror jag inte blir fallet, jag var inne på detta när Växjö mötte Rögle på hemmais i förrgår, men dem bevisade direkt motsatsen av det jag skrev om att dem skulle vara omotiverade genom att vinna väldigt övertygande med 5-0. Växjö gillar att spela hockey just nu och om jag tänker efter så tror jag inte att Sam Hallam accepterar att Växjö förlorar, även om det kanske vore bra att spara på lite krut tills slutspelet. Jag tror trots allt Växjö vill gå in i slutspelet med känslan "Vi var riktigt bra hela säsongen och även de sista omgångarna." istället för "Vi var bra hela säsongen, sedan förlorade vi alla matcher mot slutet.", det är ingen känsla man vill gå in i ett slutspel med.

Örebro har som sagt allt att spela för. Örebro ligger för närvarande på tolfte plats i serien, endast två poäng före Mora som just nu jagar Örebro. Men Örebro tycker inte jag visar upp moralen som krävs i det här läget. Örebro har EN vinst på sina tolv senaste matcher, jag skriver det igen: EN VINST PÅ SINA TOLV SENASTE MATCHER! Detta är dessutom i ett skede av säsongen där man ska vara som allra bäst. Nej, det ser verkligen inte just ut för Örebro och när förlusterna nu fortsätter att hagla tror jag det blir väldigt tufft idag hemma mot ett Växjö som bara kan åka ut på isen och göra sin grej utan någon som helst press på sig själva.

Sen ska vi ju tillägga att Växjö är ett så otroligt mycket starkare lag än Örebro på alla sätt och vis. Speciellt en gren där Växjö är väldigt överlägsna Örebro är powerplayspelet, Växjö är seriens näst bästa lag samtidigt som Örebro är seriens näst sämsta lag i spelformen.

Detta blir fjärde och sista mötet mellan lagen för denna säsongen, de tre tidigare matcherna har slutat med två trepoängare för Växjö på hemmais samt en vinst för Örebro på hemmais efter förlängning.

Dagens möte tror jag Växjö har oerhört goda chanser att vinna och om jag vinner så tror jag det blir mer flera måls marginal, känslan är att Örebro kommer visa upp sin svaga moral och ge upp om man skulle hamna i underläge. Det är min känsla iallafall. Upp till bevis.

Match: Örebro - Växjö
Spel: Växjö -1.5
Odds: 2.70
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip