Det är onsdag och det vankas SHL! Två matcher i kväll och den jag kommer fokusera på är matchen mellan Örebro och Växjö där jag tror bortalaget har mycket goda möjligheter att vinna. Växjö står just nu 2.30 gånger pengarna hos bet365 och det hugger jag med en flatinsats utan att blinka.

Örebro har det ruggigt tufft. Man ligger näst sist i tabellen med endast 34 inspelade poäng i sina 36 spelade matcher. Nu är det dessutom fyra tunga poäng upp till Mora som ligger ovanför sträcket. Örebro möter som sagt Växjö idag samtidigt som Mora tar sig an Timrå på hemmais imorgon, det finns stor risk för Örebro att Mora ligger sju poäng före efter torsdagens matcher och då är verkligen uppförsbacken brant. Örebros form är dessutom mycket svag med fyra raka förluster, det ska mycket till för att man ska orka slå Växjö ikväll.

Växjös position i tabellen ser bra mycket ljusare ut än Örebros. Dock är Växjö nog inte alls nöjda med säsongen då man "bara" ligger på en sjätte plats. Marginalerna är mycket små, sex poäng upp till serieledning samtidigt som det är sex poäng ner till tiondeplatsen. Växjö har också dem en negativ form med två raka förluster. Dock mot tuffa lag som Skellefteå borta samt Frölunda på hemmais.

Det finns mycket som skiljer dessa lag spelmässigt. Växjö är ett oerhört mycket mer stabilt lag än Örebro. Bättre framåt, bättre bakåt, bättre målvakt och bättre i specialteams. Växjö är seriens tredje bästa lag när det kommer till dem sammanlagda statistiken för powerplay och boxplay, i den tabellen ligger Örebro näst sist. Dessutom har Växjö ett rätt vasst powerplay samtidigt som Örebro har seriens sämsta boxplay, det kan bli riktigt roligt för Växjö i PP om det stämmer för dem ikväll.

Match: Örebro - Växjö
Spel: Växjö
Odds: 2.30
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip