Hallå hallå! Efter uteblivna rekar igår så kommer dom dyka upp idag i alla fall.
En massa hockey där jag väljer mötet mellan Oskarshamn - Djurgården.

Oskarshamn har gått bra på slutet. Nu närmast kommer Oskarshamn från en stark 4-2 seger borta över Asplöven. Det gör att Oskarshamn nu har fyra raka segrar och har tagit poäng i dom fem senaste matcherna.
Med den starka formen och poängskörden så har Oskarshamn klättar upp på den sista playoff platsen i Hockeyallsvenskan. Med 61 poäng så ligger Oskarshamn på en sjunde plats med fem poäng upp till sexan Rögle, men har bara två poäng ner till åttan Timrå.
Hemmaspelet ska ses som bra under säsongen. Med 37 inspelade poäng på 21 spelade matcher så är Oskarshamn seriens sjunde bästa hemmalag. Samtliga lag som ligger framför Oskarshamn är bättre på hemmias.
Med en statistik på 12 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 66-60.
Senaste hemmamatchen för Oskarshamn var mot BIK Karlskoga. En match Oskarshamn kom igen efter ett tidigt 1-3 underläge i tredje perioden. Kunde kvittera till 3-3 och sedan vinna med 4-3 efter förlängningsspel.
Det gör att Oskarshamn nu har tagit poäng i två raka hemmamatcher och har vunnit två av dom fem senaste hemmamatcherna.
Läget i Oskarshamn's trupp: Oskarshamn har gjort klart med HV 71 om att målvakten Jonas Gunnarsson kommer vara back-up åt Michael Zajkowski. Då Zajkowski's skada är svårläkt.
"Morten Poulsen skadades i slutet av matchen i Haparanda och kan inte spela mot Djurgården. Detsamma gäller Fredrik Styrman som skadades mot Björklöven. Sedan tidigare är Linus Morin indisponibel. Victor Backman är nu klar för spel och eventuellt även Michal Zajkowski."

Djurgården kommer med två raka segrar och poäng i fem raka matcher. Då väljer laget eller sportchfen att sparka coachen Tony Zabel med omedelbar verkan. Den största orsaken verkar vara att Hans Särkijärvi som nu tar över laget ska lyckas få ut ännu mer av truppen än vad som har bevisats tidigare under säsongen.
Men lite konstigt läge kan jag tycka.
Djurgården vann senaste hemma mot Malmö med 5-2. Efter 1-1 inför den tredje perioden så fick Djurgården in pucken fyra gånger bakom Pontus Sjögren.
Med segern nu senast så närmar sig Djurgården lagen i topp. Framförallt Malmö och BIK Karlskoga. Med 66 poäng så är Djurgården femma i tabellen med tio poäng efter trean BIK Karlskoga som innehar direktplatsen till Kvalserien och Djurgården har samma poäng som sexan Rögle.
Bortaspelet har varit lite till och från under säsongen. Med poäng i fyra av dom fem senaste matcherna så har det dock sett bättre ut. Med 26 poäng efter 20 bortamatcher så är Djurgården seriens sjunde bästa bortalag. Med en statistik på 7 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 45-50.
Djurgården's senaste bortamatch var mot Troja/Ljungby. En match där Djurgården skulle satsa offensivt för att få igång målskyttet. Det hjälpte verkligen då Djurgården vann med 6-3.
Jag finner inga uppgifter om Djurgården har några skador i truppen.

Historia:
Detta blir säsongens fjärde möte lagen emellan. Dom tre första matcherna har slutat med samma utgång. Hemmalaget har vunnit matcherna.
Först matchen spelades med Djurgården som hemmalag. En match Djurgården vann med 7-2.
Andra matchen spelades i Oskarshamn. Där vann Oskarshamn med 4-3. Oskarshamn ledde med 3-0 efter ungefär halva matchen spelad.
Den senaste matchen spelades på Hovet. Där vann Djurgården med trygga 3-0.
Sen Djurgården åkte ner till Hockeyallsvenskan har lagen mött varandra nio gånger. Djurgården har vunnit sju och Oskarshamn två.
Det har spelats fyra matcher i Oskarshamn. Oskarshamn har endast vunnit en och Djurgården därmed tre.

Kommentar:
Tre viktiga poäng som står på spel. Jag ser två bra lag men att Djurgården är större och starkare i grund och botten. Jag baserar mitt spel mestadels på att Djurgården har bytt tränare och in med Hans Särkijärvi som har koll på grejorna vet hur han vill att laget ska spela och uppträda under hans ledning. Sen att Djurgården har börjat hitta målet igen. Med elva mål på dom två senaste matcherna och med två raka segrar i ryggen.
Oskarshamn har fyra raka segrar, vilket är oerhört imponerande men jag tror dock det stannar där. Med lite skador och en målvakt som är osäker till spel så törs jag inte lite på att back-up keeper Jonas Gunnarsson kommer vara en vägg i sin första match för Oskarshamn om han får stå kvällens möte.
Sen trivs Djurgården mot Oskarshamn och sju segrar (varav tre på bortaplan) av nio möjliga så ser jag värde i att spela Djurgården som segrare i detta möte.
Jag spelar Djurgården till fina 2,30 på bet365 och för den lite mer osäkre finns segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 på samma bolag.


EDITERAD 2014-02-01 15.38:19

This is the stats tab
This is the post tip