Lördag och full omgång i SHL där vi först kommer att kika på Oskarshamn och Frölunda. Det är ett hemmalag som febrilt kämpar efter en seger och ett bortalag som har varit allt annat än stabila sista tiden. Detta leder oss till ett spel där vi hoppas och tror på en öppen matchbild som kan resultera i en hel del mål.

Oskarshamn mötte senaste Malmö på bortaplan och man stod för en stark upphämtning ifrån ett 3-0 underläge till iallafall ett oavgjort resultat där man sedan förlorade i övertiden. Nu är man tillbaka hemma i Oskarshamn och man vill givetvis bjuda hemmafansen på en seger snart. Jag säger såhär och det är att om Oskarshamn ska vinna några matcher så är det inte tack vare en stabil defensiv för det har man verkligen inte. Det har varit otroligt dålig och lojt i hemjobbet den senaste tiden och det är absolut inte lätt för deras målvakter att prestera när de spelat som de gjort. Som sagt, ska man vinna några matcher så är det för att man i någon match gör lite fler mål än normalt och mot ett bortasvagt Frölunda bör man definitivt kunna ha en chans att göra några mål, vilket ger oss en bra start till detta spel.

Frölunda fortsatt ojämna i sina prestationer

Senast tappade man och förlorade mot Rögle med 5-4 i sudden och än en gång blir man inte klok på detta Frölunda. Man är så bra i vissa stunder för att sedan vara helt lost i andra halvan av matchen. Nu möter man ett Oskarshamn som verkligen varit i gungning de senaste veckorna och det är klart att man har en bra chans till tre poäng här. Det som gör att jag tror att det kan bli lite mer mål idag än vad det brukar är för att jag tänker att Frölunda kommer att försöka vara lite mer spelförande och inte så ultadefensiva som man var mot Färjestad tillexempel. De vet att de ska vara favoriter här och det gör att man förmodligen omedvetet också blir lite mer offensiva, vilket såklart öppnar upp det defensiva.

Jag är väldigt kluven i hur matchen kommer att sluta. Oskarshamn står på tur för en seger, men har inte imponerat och är väldigt svaga defensivt. Det är två bra powerplay på planen och boxplay har såklart inte varit någon hit för framförallt Oskarshamn. Jag tycker ändå oddset är bra på överspelet här med tanke på hur matcherna sett ut för framförallt Oskarshamn. Vi testar en medelinsats på överspelet här hos Bethard till oddset 1.92.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip