Det är dags för ett hett smålandsderby mellan Oskarshamn och krislaget HV 71. Gästerna som åkte på ytterligare en förlust senast och har nu tre raka matcher utan att göra mål framåt. Det lär bli heta känslor och min egen känsla i detta är att vi fortsätter att kliva emot laget med sämst form i ligan. Dessutom är det ett hemmalag som är i bra form.

Oskarshamn hade en otroligt tuff start på säsongen och såg länge ut som att man skulle få svårt att undvika det negativa kvalet redan efter såhär kort tid av säsongen. Sista tiden har dock varit lite av en vändning för klubben som nu har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det inkluderar en stark seger senast borta mot Frölunda med 3-2 och innan det hela 7-2 hemma mot Modo. Siffrorna i den sistnämnda matchen speglar såklart inte hela matchbilden, men en bra insats utan tvekan. Lite av vändningen kan målvakten Emil Kruse ta på sig. Han har varit en starkt bidragande orsak till att laget hoppat upp på vinsttåget igen. Det finns egentligen inte så mycket att orda om egentligen om Oskarshamn. De är ett lag med uppåtgående form som har ett dåligt hemmafacit och har nu en derby att ställa ordningen lite tillrätta inför hemmafansen. En perfekt uppgift enligt mig.

HV 71 nollat i nio raka perioder

HV 71 fortsätter med sin otroligt dåliga säsong efter 3-0 borta mot Timrå senast. Det var den tredje matchen i rad laget blev nollat och nye tränaren Johan Lindbom har ännu inte fått jubla åt ett endaste mål. Smålandsderbyt är givetvis en utmaning och en möjlighet för dem att komma på rätt väg igen, men jag ser ingen anledning att backa laget så länge man inte får något tecken på att det är påväg åt rätt håll. Visserligen har målvakterna verkat börja ta lite puckar igen, men det kanske också är för att den nya planen är lite mer defensivt lagd, vilket också satt sina spår offensivt som vi sett. Man måste hitta en balans mittemellan där och så länge man inte sett den balansen så tycker jag det är tjänstefel att inte backa Oskarshamn i denna fight. De har lite för mycket att bevisa fortfarande detta HV.

Ett hemmalag i bra form med fyra segrar på de fem senast mot ett lag som blivit nollat i tre raka matcher. Det räcker långt i mina ögon och jag kommer att spela en insats lite under medel på en rak hemmaseger till oddset 2.14 hos Bethard .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip