Nedflyttningskvalet mellan Oskarshamn och HV 71 vänder idag till just Oskarshamn för två matcher. Lagen har vunnit varsin match och läget är alltmer viktigt idag. Jag kommer idag köra på en spelarspecial där vi helt enkelt hoppas hans fina poängform fortsätter.

Oskarshamn har lyckats vinna en match i Jönköping och det får ändå anses som okej för ett lag som innan det hade vunnit 1 av de 20 senaste matcherna. Nu har man fördelen av hemmaplan och publiken i ryggen, vilket på förhand borde vara skönt att veta. Det är klart att när man tittar på Oskarshamns trupp så är det väl inte mer än rätt att IK Oskarshamn är det lag som ska åka ur serien. Däremot så har man stått upp bra hittills och 4-0 förlusten senast kanske inte riktigt speglade matchbilden

HV 71 kom inte alls upp i nivå i match ett och Oskarshamn kunde ganska rättvist vinna med 4-2 efter två sena reduceringar från HV. Oskarshamn har visat i två matcher nu att det inte kommer bli någon lätt fight för detta favorittippade HV 71. I matchen senast gjordes lite förändringar i truppen där målvakten Dichow fick chansen i kassen och tog den. André Peterson var osynlig i match ett, men helt briljant i senaste matchen tillsammans med hans kedjekamrater Nick Shore och Henrik Borgström. Jag antar att André behövde match ett för att komma in i matchtempo igen efter hans skada och ska HV 71 klara av detta så är det ett måste att han ska leverera.

Borgström har varit en av få ljusglimtar

Vi ska som sagt rikta in oss på en spelarspecial här och jag kommer gå på finländaren Henrik Borgström. Jag tycker att denna kille varit en av få ljusglimtar i detta HV denna säsong. Han kanske inte överdrivet öst in poäng, men då ska tilläggas att han spelat i ett bottenlag som varit otroligt svajiga och dessutom har André Peterson varit skadad till och från. I vilket fall så är han en energifull spelare som skapar mycket målchanser. I powerplay står han på högerflanken redo för skott, men också den som har mycket puck och en av dem som de bygger spelet på.

Totalt tre poäng på två matcher har han gjort och tillsammans med Shore och Peterson så är detta femman som ska göra det för HV 71. Vi får ett fint odds på Unibet på att han gör ytterligare poäng idag och detta spelas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5
This is the stats tab
This is the post tip